První díl šílené akční střílečky Rage byl jednou z velice očekávaných her studia id Software, které několikrát dokázalo, že hry podobného žánru umí vytvářet s naprostým přehledem. Ovšem sliby, které hráčům předestřeli, se moc velkého zrealizování nedočkaly. Hra působila prázdně, veškeré ambice byly pryč a Rage se tak pro několik nadšených hráčů stal zklamáním. Nikdo už ani nečekal, že by se studio id Software mohlo pustit do pokračování. To ovšem nad hrou Rage hůl skutečně nezlomilo a pod Bethesdou plánují ve spojení s Avalanche Studios (Just Cause, Mad Max) dát druhému dílu vše, co měl obsahovat již díl první.

Jak řekl Tim Willits, vývojář podílející se na nadcházejícím pokračování, první díl nesplnil očekávání týkající se gameplaye, který neohrabaně odlišoval akci od otevřeného světa, což následně vedlo ke dvěma odlišným stylům hraní. „Byli jste v pustině, načetli jste další úroveň a najednou jste byli v souboji. No, tak to všechno je teď pryč. Nyní jste jednoduše ve hře. Všechno je plynulé a pohromadě, a vy sami si můžete rozhodovat, jak a kdy se do boje pustíte,“ rozpovídal se Tim Willits o plánech pro druhý Rage. „To, co slibovalo Rage, bude obsahovat Rage 2.“

Tak nyní můžeme jen doufat, že vývojáři v případě druhého dílu naplní své sliby. To by totiž znamenalo, že nám druhý Rage nabídne fanatickou akci v otevřeném světě, kdy přestřelky a soubojové pasáže můžou vznikat zcela spontánní cestou. Asi nějak tak, jak na to jde například Far Cry či Just Cause.

Líbí se vám nápady vývojářů a směr, jakým by se druhý Rage měl vydat? Nebo jste nakonec čekali úplně něco jiného? Nezapomeňte se s námi podělit o váš názor v komentářích!