Druhá kapitola Fortnite bude brzy minulostí, v sobotu 4. 12. od 22:00 našeho času se konat událost The End, která ukončí další éru populární battle royale akce.

Společnost Epic Games popisuje The End jako velkolepý závěr, poté budou následovat velké změny. Prý nic nebude jako dřív. Předtím se ale odvážlivci musí chopit svých zbraní a postavit se ultimátnímu ničiteli veškeré reality.

Hráči se při této události rozdělí do týmů až o 16 lidech a budou čelit této velké výzvě. Všichni, kdo se zúčastní, získají herní odměny. V současné době je ale těžké říct, co přesně vývojáři připravují. První kapitola skončila černou dírou, jež vše pohltila. V důsledku toho hráči nemohli několik dnů hrát.

Každopádně, po The End dorazí třetí kapitola Fortnite. Hráči se mají připravit na mnoho novinek. S podrobnostmi se Epic Games pochlubí v nadcházejících dnech. Úniky informací nasvědčují tomu, že Epic využívá tohoto okamžiku k aktualizaci Fortnite pro přidání nových herních mechanismů a k posunu hry na Unreal Engine 5. Minimálně dojde na novou mapu.

Finále druhé kapitoly je tedy naplánováno o den dříve, což hráčům přinese další odměny. Pokud se do hry přihlásíte mezi dneškem a koncem sezóny, automaticky získáte 225 tisíc XP. O tomto víkendu se také uskuteční Power Levelling, za něj se tradičně uděluje 4x XP.