Není se vlastně ani čemu divit, jelikož dubnová první část Final Fantasy VII Remake se stala mezi fanoušky, ale i novináři velice populární a jednoznačně je to jeden z nejvýraznějších titulů první poloviny tohoto roku. Hra si prozatím na Metacritic drží hodnocení 8,7 bodů od recenzentů a krásných 8,1 bodů od hráčů. I Duppymu se remake hodně líbil a ve své recenzi jej doporučil na 9 bodů z 10

“Remake sedmého Final Fantasy se doopravdy provedl a nebýt pár chyb, šlo by o excelentní hru. Změny příběhu jsou akorát na místě, souboj je plynulý a vizuály dechberoucí. Pokud jste nikdy nehráli jakýkoliv titul a chtěli jste, sedmička je ideální vstupní díl. Hra si odnáší doporučení na 9 bodů z 10. Jde zkrátka o úchvatný zážitek, který kombinuje východní a západní prvky lépe než většina her.” 

Potvrzení o tvorbě pokračování jsme se dočkali přímo od generálního ředitele vývoje Tetsuya Nomury, který o něm mluvil v rozhovoru pro japonský magazín Famitsu. Ačkoliv toto vydání ještě stále v Japonsku nevyšlo, některým lidem se už dostalo do rukou a blog Ryokutya neváhal a sdílel některé části rozhovoru.

“Víme, že si všichni přejí brzké pokračování. Proto bychom i my rádi hráčům přinesli další díl co nejrychleji dokážeme. Po tom, co jsme viděli, jak kvalitní byla první část, doufáme, že pokračování bude ještě kvalitnější a přinese vám ještě lepší herní zážitek. Chtěli bychom jej vydat co nejrychleji, proto vás prosíme o trpělivost. Myslím, že můžeme bezpečně prozradit další směřování našeho vývoje, a proto oficiálně oznamujeme další pokračování,“ říká sám Tetsuya Nomura. 

Máme k dispozici i pár dalších střípků nejen ze zmíněného rozhovoru. Nomura se také okrajově zmínil o jedné z hlavních postav Aerith Gainsborough. V druhém díle se prý více dozvíme o tom, proč a vlastně od jakého momentu Aerith vidí Whispery. Výkonný producent Yoshinori Kitase se zase nechal slyšet, že to, co jsme mohli vidět v prvním díle remaku, byl jen pouhý začátek nového příběhu Final Fantasy 7.

Přečtěte si také: Nový trailer pro remake Final Fantasy 7 se zprávou od producenta hry tak nějak potvrzuje PC verzi

Připomínáme, že PlayStation exkluzivita na Final Fantasy VII Remake končí jeden rok po vydání, což znamená, že by se titul mohl dostat na konzole od Microsoftu a PC již v březnu 2021. Je dost možné, že si Square Enix připraví další pokračování v podobném termínu.