Příznivci drsných akcí si přijdou na své ve střílečce Warhammer 40,000: Space Marine 2 a soulslike rebootu The Lord of the Fallen.

První jmenovaná hra se nám ukázala v minutovém traileru, který zve k boji se zástupem nepřátel v ikonickém světě v kůži neohroženého Space Marine. Vidíme spoustu kostlivců, démonů a dalších příšer, stejně tak střelbu z pohledu třetí osoby a boj zblízka.

„Držte na uzdě hrůzy galaxie v epických bitvách na vzdálených planetách. Odhalte temná tajemství a zažeňte věčnou noc, abyste dokázali svou věrnost lidstvu,“ dodává studio Saber Interactive.

Dlouho očekávané pokračování Space Marine je potvrzeno na rok 2023 ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.

Restart The Lords of the Fallen bude drsná fantasy RPG akce, jež běží na Unreal Enginu 5. Titul zve do temného prostředí, které se odehrává 1000 let po prvním dílu a ve světě, jenž je pětkrát větší než v jedničce. Láká mj. na obrovský seznam nehratelných postav, které bude možné najít a získat od nich úkoly.

Těšit se máme na přizpůsobitelného hlavní hrdinu (výběr z 9 výchozích tříd) a příběhovou kampaň pro jednoho hráče s kooperativními prvky. Boj budou souboje na blízko a magie skrz útočná i obranná kouzla. Boj je popisován jako rychlý, plynulý a náročný.

Tisková zpráva mluví o rozsáhlém, vzájemně propojeném světě. Vše se totiž odehraje ve dvou rozsáhlých paralelních světech. „Zatímco říše živých představuje vlastní brutální výzvy, v noční můře říše mrtvých na vás číhají nevýslovné hrůzy,“ přibližují autoři.

„Po éře nejkrutější tyranie byl démonický bůh Adyr konečně poražen. Ale bohové... neumírají navždy. Nyní, kdy uplynuly celé eony, se blíží Adyrovo vzkříšení. V téhle rozsáhlé RPG hře s kolosálními bitvami s bossy, rychlými a náročnými souboji, vzrušujícími střetnutími i hluboce propracovaným příběhem se v roli jednoho z legendárních Temných křižáků vydáte napříč říšemi živých i mrtvých. Bude vaše legenda legendou světla… nebo temnoty? Odvažte se doufat.“

Definujte svou vlastní legendu: Široká škála vizuálních možností vám dovolí přizpůsobit si vzhled vlastní postavy a následně pro ni vybrat jednu z devíti tříd. Ať už se vydáte jakoukoliv cestou, svou postavu budete rozvíjet podle vlastního herního stylu – vylepšováním statistik, zbraní, zbroje a kouzel.

Ovládněte rychlý a plynulý náročný taktický boj: V přežití mohou doufat pouze ti, kteří zvládnou propracovaný systém taktického boje. Vyberte si ze stovky jedinečných brutálních zbraní nebo vyměňte čepele za magii a zaútočte ničivými arkány.

Spojte se nebo bojujte v online hře pro více hráčů: Prožijte rozsáhlou kampaň pro jednoho hráče o samotě, nebo do svého dobrodružství přizvěte druhého hráče a hrajte s ním v nepřerušované online kooperaci. Ale pozor – útočit na vás mohou, a taky budou, hrdinové z ostatních říší.

Ovládněte zařízení bezbožné moci: Vaše lucerna vládne bezbožnou mocí, která umožňuje přechod mezi světy. Pomocí temného umění se dostanete na zapomenutá místa, objevíte bájné poklady, a dokonce můžete manipulovat s duší svého nepřítele.

Povstaňte z mrtvých: Padněte v říši živých a znovu povstaňte… v říši mrtvých. Zatímco se na vás budou snášet pekelná stvoření všemožných druhů, budete bojovat o poslední šanci na návrat mezi živé.

Hra je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S a očekávat ji máme někdy během roku 2023.