Společnost Paradox Interactive je známá drsnou politikou dodatečných balíčků, které dohromady mnohonásobně převyšují cenu samotné hry. Například Crusader Kingds 2: Royal Collection stojí v 15% slevě 155 eur, zatímco Imperial Collection stejné hry se ve 20% slevě prodává za 253 eur.

Příznivci strategie Crusader Kings 3 si už dříve stěžovali na cenu 30 eur za rozšíření Royal Court. Teď budou muset zkousnout zdražení. Paradox Interactive mají v plánu navýšit cenu dvou dříve vydaných DLC s názvem Fate of Iberia a Northern Lords. Ty se v současné době prodávají za 6,99 eur (170 Kč). Od 13. 9. bude každé stát 12,99 eur (320 Kč).

Nová cena má odrážet celkovou hodnotu tohoto druhu dodatečného obsahu, včetně budoucích Flavour Packů. Zvýšení cen se nedotkne základní hry, Royal Court nebo Royal Edition.

Komunita změnu kritizuje. Zejména nechápe, proč vydavatel mění cenu již vydaných DLC, když většina hráčů, která hraje Crusader Kings 3, tak už tyto balíčky má.

V přídavku Northern Lords prožijete život vikinského vládce a napíšete svou vlastní ságu. S DLC se do hry dostává severská tématika, desítky nových příběhů a útok na cizí břehy.

V případě Fate of Iberia na vás čekají slunce zalité země Pyrenejského poloostrova. Středověký osud poloostrova, který je bohatý na historii, kulturu a lidi, je připraven být utvářen vaší majestátní rukou, ať už oděnou do smířlivého sametu, nebo železnou pěstí.

Na konzole se první Flavour Pack s názvem Northern Lords dostane koncem letošního roku.