Celosvětová obliba Nintenda Switch všem ukázala, že hráči netouží jen po hraní graficky vyšperkovaných her na velké obrazovce, ale také po pohodlném hraní na cestách, podobě jako v dobách úspěšného PlayStation Portable (PSP). Mohl Switch přesvědčit Sony, aby se vrátila k přenosným herním konzolím, které opustila po méně úspěšné Vitě?

PS Vita nebyla vůbec špatná kapesní konzole, zabil ji nedostatek zajímavých her pro evropské a americké hráče. Není tak divu, že někteří hráči by rádi nástupce, o němž se začalo znovu debatovat poté, co insider Tom Henderson pronesl zákulisní informaci o tajemném hardwaru. Sony ho má na trh uvést před PS5 Pro. Na Twitteru později Henderson raději dodal, že nešlo o aprílový vtípek.

Když jsme u výkonnější PlayStation 5, tak o takzvaném Pro modelu se prý dozvíme oficiální informace v nepříliš vzdálené budoucnosti. Údajně je v plánu na rok 2024 a má umožnit krásnější vizuální efekty ve hrách, hladší výkon a lepší využití ray tracingu.

Otázkou zůstává, co je ten tajemný hardware. Dříve Henderson a další insdeři mluvili o novém modelu PS5 s odpojitelnou Blu-ray mechanikou, jenž by postupně nahradil stávající dvě verze. Dostupný prý bude od letošního září/septembra. To by ale Henderson neoznačil za tajemný hardware. Tohle je tedy něco třetí. Bude to nástupce Vity?