Když Toby Gard, který stál u zrodu Lary Croft, začal v posledních dnech lákat na něco nového, někteří fanoušci začali rázem doufat v návrat k počátkům ságy Tomb Raider. Zvlášť když Gard oznámil, že pracuje na něčem, na čem se podílí také Nathan McCree, skladatel zodpovědný za starší hry z dobrodružné série. Nakonec jsme se ale v rámci zahájení letošního Gamescomu dočkali odhalení hry, která je docela jiná než Tomb Raider.

Dream Cycle od studia Cathuria Games je akční adventura, která zve na návštěvu prokleté alternativní dimenze. Do ní se podíváme v roli Morgan Carterové, moderní učednice tajemných sil. S Morgan budeme bojovat proti narušeným obyvatelům říše Dreamlands ve snaze zlomit zdejší kletbu a najít cestu ven, a to s využitím plížení, pastí, kouzel i iluzí. Možností je vypořádat se s nepřáteli potichu, zároveň ale není problém postavit se protivníkům čelem a využívat jejich slabiny. K tomu vám pomůže řada konvenčních zbraní.

Autoři slibují, že Dream Cycle bude evolucí žánru akčních adventur a stále se zvětšující platformou pro nové záhady a dobrodružství. Prostřednictvím pravidelných aktualizací bude hra obohacována o nové říše, kapitoly příběhu, zbraně, nepřátele, schopnosti nebo nadpřirozené síly. Tomu všemu pak bude třeba přizpůsobovat a vyvíjet vaši postavu. Těšit se můžeme také na zvláštní atmosféru nadpřirozena.

Dream Cycle je v první řadě počítačově generovaný sandbox, v němž má v každé sekci mapy čekat až 10 tisíc dobrodružství. Pokaždé, když překročíte práh snové říše, měli byste skončit v unikátním sandboxu, v němž se můžete následně pohybovat dle libosti za pomoci šplhání, teleportování nebo létání. Vždy má být také k dispozici příležitost řešit problém mnoha různými způsoby a zlepšovat preferovaný styl hraní, ať už jde o boj s palnými zbraněmi, s mečem nebo mocnou magií. V každém okamžiku budete mít kupříkladu k ruce osm slotů pro kouzla nebo systém perků, který má být dle slov tvůrců velmi flexibilní.

O tom, jak moc budou tyto nápady fungovat, se budeme moci přesvědčit již brzy. Dream Cycle se objeví v programu Early Access na Steamu již 7. září/septembra 2021. V předběžném přístupu hra nabídne úvodní pasáž a první sekci hlavního příběhu, 10 tisíc dobrodružství v jedné lokaci, zhruba 20 zbraní, 12 kouzel a 20 perků, 3 frakce s celkem 12 nepřáteli a také procedurálně generované souboje s bossy.