Zprvu se zdálo, že se studio BioWare v souvislosti s letošním svátkem fanoušků série Dragon Age, který každý rok připadá na 4. prosince/decembra, příliš nepřetrhlo. Dočkali jsme se pouze krátkého animovaného filmečku z chystaného RPG Dragon Age: Dreadwolf, další povídky, plakátů nadcházející animované série Dragon Age: Rozhřešení od Netflixu a kosmetických předmětů pro The Sims 4. Během dne se ale přece jen objevily další novinky.

Vývojáři z BioWare kupříkladu naplno odhalili nový komiks ze světa Dragon Age, jenž vzniká ve spolupráci se společností Dark Horse. Nese název Dragon Age: The Missing a zaměří se na příběh trpaslíka Varrica Tethrase, kterého můžete znát už díky Dragon Age 2, a Lace Harding, která se nám pro změnu představila v Dragon Age: Inquisition. Oba čeká výprava do Hlubokých cest ve snaze najít bývalého přítele, s jistotou ale narazí na následky Nákazy, nemluvě o hrozbě v podobě zplozenců.

V minulosti jsme se dočkali už celé řady komiksů Dragon Age od Dark Horse, na The Missing je ale zvláštní fakt, že příběh, který napsal George Mann a nakreslil Kieran McKeown, bude přímo napojen na události nového herního Dragon Age s podtitulem Dreadwolf. Jedná se tedy o prequel, jehož první část vyjde na zahraničním trhu už 25. ledna/januára 2023. Celkem dojde na čtyři části, bohužel je ale s ohledem na fakt, že v češtině dosud oficiálně žádný komiks Dragon Age nevyšel, velmi nepravděpodobné, že bychom se jich někdy dočkali i u nás.

Pokud nicméně chcete popustit uzdu své kreativity a patříte mezi příznivce série Dragon Age, možná vám přijde vhod uvolnění Dragon Age: Adult Coloring Book od Dark Horse zcela zdarma. Omalovánky pro dospělé, jež původně vyšly na začátku roku 2017, si můžete ve formátu PDF stáhnout zde.