Chystané pokračování černého koně roku 2019 bude mít demoverzi, ale nebude to s ní tak jednoduché, jak byste očekávali. Pokud si budete chtít A Plague Tale: Requiem zahrát v předstihu, tak musíte podstoupit několik komplikací.

Demo totiž bude součástí festivalu Tribeca, který se koná od 8. do 19. 6. letošního roku v rámci Summer Game Festu. Na 10. 6. je pak v plánu konference, kde budou sdíleny informace o nových hrách.

A Plague Tale: Requiem bude možné si zahrát 11. 6. na počítači s Xbox ovladačem. Druhou překážkou je nutnost mít zakoupenou virtuální vstupenku na festival, které začnou prodávat od 2. 5. A třetí překážkou je volný slot, protože vše bude probíhat přes streamovací službu Parsec.

Demoverze A Plague Tale: Requiem bude na 40 minut. Dostupné budou také ukázky z her Oxenfree II: Lost Signals, Cuphead – The Delicious Last Course, American Arcadia, As Dusk Falls, Immortality, The Club, Thirsty Suitors a Venba.

Plná verze A Plague Tale: Requiem vyjde v letošním roce na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, chybět nebudou české titulky.

A Plague Tale: Requiem je akční adventura, jež klade důraz na stealth. Vydáte se v ní na srdcervoucí výpravu do brutálního, dechberoucího světa pokřiveného nadpřirozenými silami.

„Poté, co Amicia a Hugo utečou ze své zpustošené vlasti, vydají se daleko na jih, do nových oblastí a živoucích měst. Tam se pokusí začít nový život a dostat Hugovu kletbu pod kontrolu.“

„Jenže když se Hugovy schopnosti opět probudí, smrt a zkáza se vrátí v podobě žravých krys. Sourozenci jsou opět donuceni vydat se na útěk a vkládají naději do zaslíbeného ostrova, kde možná najdou klíč k Hugově záchraně.

Objevte cenu za záchranu svých milovaných během zoufalého boje o přežití. Útočte ze stínů či rozpoutejte peklo, překonejte soupeře i výzvy pomocí celé řady zbraní, nástrojů a nadpozemských sil.“