Tak tohle opravdu zamrzí. Nedlouho před vydáním již dříve odloženého The Last of Us: Part 2 došlo k dalšímu odkladu. Tentokrát je na vině samozřejmě koronavirus a problémy s logistikou. Vývojáři chtějí, aby se hra dostala do každého kouta světa ve stejný den, a i přesto, že je hra už víceméně hotová, musí se odložit na neurčito.

Podobný případ zasáhl i hru pro virtuální realitu Marvel's Iron Man VR, která byla rovněž odložena na dobu neurčitou, jak Sony potvrdila na svém Twitteru. Vývojáři Iron Mana se k této situaci ještě nevyjádřili, zatímco Naughty Dog vydali vlastní prohlášení.

V něm potvrzují, že je hra v podstatě hotová a dodělávají se finální práce, bohužel ale k odložení dojít zkrátka muselo.

Nebyli jsme z tohoto rozhodnutí nadšeni, ale ve finále věříme, že je to fér a v nejlepším zájmu všech našich hráčů. Doufáme, že tento odklad nebude trvat dlouho a o další detaily se podělíme, jakmile budeme moci,” napsali vývojáři ve svém prohlášení níže.

Dobrou zprávou tak může být akorát to, že nejde o pevné odložení a jakmile se pandemie koronaviru uklidní, k vydání by mělo dojít snad záhy poté. Nevýhodou je, že pandemie může trvat opravdu dlouho, a jak by se Sony v takovém případě zachovala, je ve hvězdách. Naštěstí ale zatím nedošlo k odkladům dalších chystaných her Sony, jak potvrzuje navazující tweet.

Sony v dohledné době plánuje vydat Predator: Hunting Grounds (24. dubna) a především first-party hru Ghost of Tsushima (26. června). Jejich vydání zatím změněno nebylo, ačkoli nebylo ani vyloučeno. Bohužel je tak možné, že k odkladu Ghost of Tsushima skutečně zanedlouho dojde.

Podívejte se na nové obrázky z The Last of Us Part II s Joelem a přečtěte si o něm nové informace.