Minulý týden agentura Bloomberg ve své zprávě citovala dvojici analytiků, kteří se nechali slyšet, že nový model Nintenda Switch s OLED displejem obsahuje vylepšení s odhadovanou cenou o 10 dolarů dražší, než je běžná cena předešlého modelu, a to přesto, že samotná konzole se prodává o 50 dolarů dráž než standardní model Switche. Společnost Nintendo nyní učinila neobvyklý krok a veřejně tato tvrzení vyvrátila.

Nintendo obvykle spekulace a názory nekomentuje a nechává vše na oficiální oznámení. Oficiální twitterový účet společnosti tentokrát zveřejnil prohlášení, že tvrzení agentury Bloomberg je nesprávné.

Přečtěte si také: Nintendo se vyjádřilo k Joy-Conům u OLED verze konzole Switch

„Zpráva z 15. července 2021 (JST) tvrdila, že zisková marže Nintenda Switch (model OLED) se ve srovnání s Nintendem Switch zvýší. Abychom zajistili správné pochopení mezi našimi investory a zákazníky, chceme objasnit, že toto tvrzení je nesprávné,“ píše Nintendo na Twitteru.

Nintendo se také vyjádřilo k otázce údajného modelu Switch Pro. Na marko výkonnější verze konzole/handheldu společnost uvedla:

„Chceme také upřesnit, že jsme právě oznámili, že Nintendo Switch (OLED model) bude uveden na trh v říjnu 2021 a v tuto chvíli neplánujeme uvedení žádných dalších modelů.“

Samozřejmě to neznamená, že Nintendo žádné Pro nechystá. Nicméně, vypadá to, že dříve než v roce 2022 takovou verzi Switche očekávat nemůžeme. To opět vyvrací informace Bloombergu. Ty tvrdily, že by Switch Pro mohl dorazit na trh koncem letošního roku. Je velmi nepravděpodobné uvedení dvou modelů Switche krátce po sobě.

Výkonnější model Nintenda Switch má podle nepotvrzených informací nabídnout sedmipalcový OLED displej od Samsungu (současné modely mají 6,2 palců a 5,5 palců má Lite) v rozlišení 720p. Má jít o mírně levnější alternativu displeje k těm, které se používají v nejlepších modelech smartphonů.

Po připojení do dokovací stanice máte získat 4K rozlišení v podporované TV. Hráči mají údajně očekávat především více snímků za sekundu a lepší rozlišení. Mluvilo se také o podpoře DLSS od Nvidie a výrazně výkonnějším čipu.

Nintendo Switch vyšlo 3. 3. 2017 a prodalo více než 74 milionů kusů.