Po internetu se začala šířit menší fáma o tom, že by snad měl PlayStation 5 dorazit do Evropy o něco dříve. Prsty v tom má německý obchod, který takto informoval své zákazníky e-mailem.

Přesněji se jedná o obchod Media Markt. Ten totiž začal rozesílat e-maily s informací, že se jejich konzole PlayStation 5 začne doručovat již 12. listopadu/novembra. To je datum vydání, které je stanoveno pro USA, Kanadu, Japonsko a dalších několik zemí. Pro Evropu ale oficiálně platí až 19. 11.

Avšak může se úplně v pohodě jednat o mýlku, jelikož tyhle e-maily bývají generovány automaticky. Takže může dojít k odeslání nového e-mailu, ve kterém už bude původně stanovené datum.

Na druhou stranu, kvůli globální pandemii okolo koronaviru se v poslední době dost zpřísňují jednotlivá opatření. Díky tomu se šíří informace o tom, že by mohlo dojít k odložení vydání nových konzolí, nebo naopak k urychlení, aby zákazníci měli konzole dříve.

Nakonec ale záleží na Sony, kdy dovolí obchodům v Evropě odeslat PlayStation 5 hráčům.

Pokud se vám podařilo chytnout první vlnu PlayStation 5, tak by se vám měla oficiálně objevit doma už 19. listopadu/novembra. A pokud jste první vlnu prospali, tak je menší zásilka konzolí slibována do konce roku a další, mnohem větší, potom na únor/február příštího roku.