Minulý rok v listopadu došlo na vydání prvního placeného DLC pro DOOM Eternal, nesoucího název The Ancient Gods - Part One. Nejen s ohledem na tento název tak bylo dlouho jasné, že nás čeká druhý placený přídavek, který na svého předchůdce přímo naváže. Vývojáři ze studia id Software však přesto fanoušky dlouho napínali a oficiálními cestami se dosud nikdo neobtěžoval sdělit příliš detailů nebo termín vydání. Alespoň něco z toho se ale přes víkend změnilo, a to ze dvou důvodů - na Steam byly přidány achievementy k druhému DLC, a co víc, první podrobnosti a screenshoty se nakrátko objevily v obchodě Bethesdy.

Informace a materiály spojené s projektem DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part Two sice z obchodu Bethesdy rychle zmizely, pozorní fanoušci však stihli některé z nich zachytit, a tak nyní víme, že se v průběhu DLC v roli Slayera zúčastníme obléhání Immory, poslední bašty temné říše, a střetneme se v boji se samotným Temným pánem. To všechno s cílem jednou provždy zapečetit Peklo, aby již nemohlo chrlit další démony, a definitivně uzavřít příběh série, který formálně odstartoval DOOMem z roku 2016. Skutečnost, že bude The Ancient Gods - Part Two sloužit jako velké finále dosavadního příběhu, jsme se přitom oficiálně dozvěděli již loni v prosinci, když tvůrci z id Software nastínili budoucí vývoj DOOMu Eternal.

Přečtěte si také: Velké plány pro Doom Eternal na rok 2021

Na cestě do Immory, chráněné vysokými zdmi a poháněné pokročilou technologií, navštívíme hned několik nových lokací. Těšit se tak můžeme na ruiny starodávných základen Sentinelů, kosmický úžas místa zvaného World Spear nebo na zničené a zarostlé město na Zemi, skrývající tajemnou bránu.

Počítat lze také s novými nepřáteli, mezi něž patří Armored Baron nebo Stone Imp. Oba typy démonů jsou velmi odolné, preferují boj zblízka a Armored Baron navíc disponuje silným útokem pěstí. Screecher je zombie posilující po smrti blízké démony, zatímco Cursed Prowler představuje mutaci s jedovatými, prokletými drápy. Ať už to znamená cokoliv. Z původního DOOMu 2 z roku 1994 pak konečně hlásí návrat Heavy Weapon Dude alias Chaingunner, červeně oděný voják s kulometem, tentokrát navíc vybavený energetickým štítem. Každý nový protivník má však jako obvykle disponovat jistými slabinami, které můžete využít ve svůj prospěch.

Na Slayera pak v DLC čeká nová hračka, kladivo nazvané jednoduše Sentinel Hammer. To je schopné vyvolávat rázové vlny, jež zastaví každého démona v dosahu, tudíž je kladivo ideální na omráčení protivníků. V kombinaci s ledovými bombami či plamenometem s ním lze navíc snadno získávat zpět ztracené zdraví nebo zbroj. Achievementy pak naznačují, že Sentinel Hammer bude možné v průběhu přídavku vylepšovat.

Přečtěte si také: God of War s LGBT postavami? V Doom Eternal mohla být hrdinka

Zatím bohužel nevíme, kdy DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part Two vyjde. Bethesda pouze v návaznosti na únik oznámila den vydání prvního teaseru - 15. 3. 2021 - a zveřejnila titulní obrázek DLC. Dá se však očekávat, že příležitost postavit se Temnému pánovi dostaneme v dohledné době, a že bude i toto DLC k dostání jako rozšíření základního DOOMu Eternal, jako součást Year One Passu i jako samostatný produkt, který nevyžaduje vlastnictví základní hry.