Na letošní výstavě E3 jsme se mimo jiné dozvěděli, že 29. června/júna 2021 vyjde nová aktualizace pro DOOM Eternal, která uvede grafická vylepšení určená pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S a režim ray tracingu na PC. Aktualizace včera skutečně vyšla dle plánu, což nám mimo jiné připomínají dva nové trailery, které jsou předělávkou staršího traileru na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X. Nakonec však nabízí o něco více novinek, než jsme původně předpokládali.

Přečtěte si také: Next-gen upgrade DOOM Eternal vyjde do konce měsíce

Bezplatná aktualizace DOOMu Eternal s označením Update 6 uvádí nový Master Level, tentokrát zasazený na mapu Tarras Nabad ze základní hry. Stejně jako v případě předešlého Master Levelu lze tuto automaticky náročnou úroveň procházet opakovaně s různým nastavením obtížnosti a v odlišných režimech, včetně klasického režimu. Ten vyžaduje, abyste většinu zbraní našli postupně v rámci průchodu celým levelem. V novém Master Levelu můžete zkrátka plnit určité výzvy a tím odemykat kosmetické odměny, zejména Teal Chrome skin pro zbraň Heavy Cannon a samotného Slayera.

Vývojáři z id Software si připravili i něco nového pro dnes již pozapomenutý a málo aktivní multiplayerový režim Battlemode. Herní mód, v němž se postaví dva hráči v roli démonů proti jednomu hráči v úloze plně vybaveného Slayera, se tak dočkal další mapy, která nese název Corrosion. Tvůrci lákají také na různé opravy, změny vyváženosti a vylepšení optimalizace Battlemodu.

A ještě jedna věc. Jestliže rádi dostáváte něco zdarma, ať už je to sebemenší prkotina, doporučujeme DOOM Eternal prostě a jednoduše zapnout a dostat se alespoň do hlavního menu. Následně totiž zdarma získáte naleštěný skin Ray Tracer pro zbraň Ballista. Ten byl vytvořen kvůli demonstraci efektů ray tracingu, aktivace a podpora ray tracingu ale samozřejmě pro samotné používání tohoto skinu není vyžadována. Jen nebude v takovém případě nablýskaná Ballista vypadat tak dobře.