Je to sotva několik dní, co byla střílečka DOOM Eternal obohacena o rozsáhlou aktualizaci, která kromě vylepšení pro next-gen konzole a podpory ray tracingu na PC přidala do hry nový Master Level a další mapu pro multiplayerový mód Battlemode. I proto by se možná mohlo zdát, že už titul nečeká nic moc nového. Obě příběhové DLC, nesoucí název The Ancient Gods: Part One a Part 2, jsou již nějakou dobu venku, další placené přídavky následovat nemají, tak co jiného by ještě měli tvůrci chystat?

Pokud se takhle ptáte, možná jste zapomněli, že kdysi dávno vývojáři z id Software lákali na Invasion Mode, speciální herní režim, jenž by umožnil hráčům ujmout se role démona a následně obtěžovat cizí hráče při hraní jejich kampaně. Jestli je tomu skutečně tak, žádný strach, nejste sami, kdo na Invasion zapomněl. Mód byl oznámen ještě před vydáním hry a od té doby jsme o něm slyšeli jen vzácně, proto prakticky zmizel z povědomí fanoušků. A nyní už o něm nejspíš neuslyšíme vůbec, protože byl zrušen.

Přečtěte si také: DOOM Eternal s novým Master Levelem a mapou pro Battlemode

Špatnou zprávu jsme se dozvěděli od výkonného producenta id Software Martyho Strattona, který ve zprávě zveřejněné na Twitteru uvádí, že vývoj Invasion Modu nepříznivě ovlivnily podmínky související s pandemií Covidu a s prací z domova. Tvůrci si také postupně všímali, jak se hráči baví hratelností a obsahem obou DLC a Master Levelů, a tak došlo na rozhodnutí přesunout síly od vývoje režimu Invasion k tvorbě zcela nového singleplayerového horde módu.

Jinými slovy, Invasion Modu se nedočkáme, ale místo něj se můžeme těšit na zatím nespecifikovaný horde režim, v němž budeme pravděpodobně v roli Slayera čelit vlnám démonů. Tvůrci jsou dle slov Martyho Strattona přesvědčení, že právě tahle novinka nabídne hráčům pestrost a výzvu, jakou nyní od DOOMu Eternal očekávají.

Těch asi pět lidí, kteří stále hrají Battlemode, pak jistě potěší příslib nového obsahu. V id Software připravují další mapu, očekávat lze i změny v oblasti hratelnosti a vyváženosti a nadále se počítá s dříve avizovanou změnou struktury tohoto online režimu, která má cílit na více kompetitivní hraní. Stručně řečeno, těšte se na Ranked režim. Více detailů se máme dozvědět na letošním QuakeConu, který proběhne od 19. do 21. srpna/augusta 2021.

Na to, jak mohl Invasion Mode v DOOMu Eternal vypadat, se můžeme podívat v prvních záběrech z hraní hry, které najdete níže. Toto video pochází již z roku 2018 a lákadlo na Invasion režim je krátce k vidění v čase 15:02.