Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Doom Eternal poběží na PlayStationu 4 a Xboxu One při 60 snímcích za sekundu, zatímco na Switchi to bude 30 snímků. Stejně běžel i Doom z roku 2016.

- Zase tu jsou spekulace kolem Grand Theft Auto 6. Podle nich by měl Rockstar pokračování populární gangsterské akce odhalit již 25. 3. 2020. Tvrdí to YouTube kanál MrBossFTW, jenž v minulosti předpověděl datum odhalení pro Red Dead Redemption 2 a jako první informoval o některých aktualizacích pro GTA Online. Tak uvidíme, zda má i nyní správné informace.

- CD Projekt RED využil Mezinárodní den žen, aby zveřejnil ženskou verzi hlavního hrdiny V z Cyberpunku 2077. Budete hrát za muže nebo ženu? Napište nám do komentářů.

- Tvůrci Hellblade ze studia Ninja Theory si pochvalují dedikovaný zvukový systém v Xboxu Series X. Dedikovaný audio čip v konzoli znamená, že vývojáři nebudou muset bojovat s programátory o výkon procesoru a paměť. O výkon zvuku se postará samotný čip. Díky tomu budou moci být více kreativní a přinést hráčům lepší zvuky ve svých hrách.

- 17. 3. vyjde dodatečný balíček Big Merry Cruise pro Shenmue III, stát bude 4 eura a prodávat se pro PS4 i PC verze hry. V DLC na vás čeká luxusní výletní loď, na které si Ryo užije spoustu zábavy.

- Dnes ve tři hodiny odpoledne našeho času se dočkáme detailnějšího představení Command & Conquer Remastered Collection, včetně plnohodnotného traileru. Kolekce obsáhne remasterované díly původního C&C a Red Alert.

- Anno 1800 za 11 měsíců prodalo více než milion kusů. Ubisoft současně oznámil druhý Season Pass, skládá se z trojice hlavních DLC, které budou v letošním roce vydány. Seat of Power vyjde již 24. 3. Od 12. do 15. 3. bude Anno 1800 navíc zdarma.

- Polské studio Layopi Games bylo zavřeno. Majitel autorům Devil's Hunt dluží výplaty za několik posledních měsíců. Podle neoficiálních zpráv šli zaměstnanci jednoho dne do práce a v kanceláři našli prázdné stoly. Jejich věci byly bez varování vyhozeny. Přitom měli nyní pracovat na konzolových verzí své hry, která na PC moc dobře nedopadla - v naší recenzi 5/10.

- Borderlands 3 budou podporovat cross-play mezi Steamem a Epic Games Store, aby si všichni hráči na počítačích mohli zahrát spolu. Na Steamu tahle komiksová střílečka vychází 13. 3.

- Ze Steamu si můžete stáhnout demo Drug Dealer Simulatoru. Demoverze má 6 GB a ve hře se stanete drogovým dealerem. Svou kariéru začnete v malém úkrytu a postupně budete mít pod kontrolou větší území i prodejce, kteří za vás budou drogy distribuovat. Plná verze má na PC vyjít brzy.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: