Microsoft si připisuje další důležité plusové body. Předplatitelé Xbox Game Passu se mohou těšit, že již brzy katalog rozšíří Doom Eternal. First-person střílečka od id Software vyšla teprve 20. 3. 2020, tak bude jistě velkým lákadlem pro všechny příznivce Xbox Game Passu. Dostupná bude od 1. 10. ve verzi pro Xbox One. Do konce letošního roku se dostane také na PC pro Windows 10.

Za Xbox Game Pass se platí 259 Kč měsíčně na PC/Xbox nebo Ultimate verze s Gold za 339 Kč.

Doom Eternal je prvním titulem od Bethesdy, který bude v Xbox Game Passu dostupný poté, co Microsoft koupil ZeniMax Media, mateřskou společnost Bethesdy, za 7,5 miliardy dolarů. Microsoft slibuje další tituly.

Přečtěte si také: Bethesda bude částečně nezávislá a Microsoft zvažuje další akvizice

Doom Eternal jsme v recenzi doporučili na 10/10. Pochválili jsme vyváženou a plnou hratelnost, excelentní audiovizuál a propracovaný FPS herní design. Není divu, jde o jednu z nejlepších stříleček poslední doby.

Nezapomeňte, že 20. 10. vychází první dodatečný balíček, jmenuje se The Ancient Gods – Part One a více se o něm dočtete zde. Ten součástí Xbox Game Passu dle všeho nebude.

Druhá zpráva od Microsoftu je také pozitivní. Studio Playground Games chystá vylepšit Forzu Horizon 3 pro Xbox Series X a Series S, a to formou bezplatné aktualizace pro všechny, co hru vlastní. Zajímavé je, že si vybrali zrovna třetí díl, když svůj život ukončí 27. 9. V tento den bude hra odstraněna z digitální distribuce, ale představí se na nové generaci Xboxu.

Na Xboxu Series X hra poběží v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu, zatímco na Xboxu Series S to bude 1080p při 30 snímcích. Na obou konzolí nebude chybět podpora HDR. Jak vidno, vývojáři nechtěli ztrácet čas úpravou hratelnosti, aby vše běželo hladce při 60 snímcích.

Pokud budete Forzu Horizon 3 chtít na nových Xboxech, je nejlepší si ji nyní koupit pro Xbox One v digitální verzi. Je totiž možné, že koncem roku bude problém ji sehnat. V současné době nevíme, zda ji Microsoft začne znovu prodávat. V obchodech se cena pohybuje kolem tří stovek, na Xbox Store je to 247,17 Kč za standardní edici (sleva 67 procent po dobu tří dnů) a 600 Kč za Ultimate Edition (sleva 70 procent po dobu tří dnů).