Dobré dopoledne. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Codemasters lákají, že velmi brzy odhalí nový DiRT. Má jít o odlišný zážitek ve srovnání s DiRT Rally 2.0. Hru má na starost interní tým Codemasters, jde ovšem o jiný tým, než který dělal na předešlých dílech. Nabízí se návrat k arkádové podobě rallye závodů, tedy pokračování DiRT 4.

- Studio GSC Game World muselo kvůli koronaviru přejít na práci z domova, přesto vývoj Stalkera 2 probíhá a jeho vydání je nadále naplánováno na rok 2021, ujistil Zakhar Bocharov v rozhovoru pro Cybersport.ru. PR manažer studia dokonce zmínil, že v některých aspektech je vývoj rychlejší.

- Valve ukončilo podporu SteamVR pro MacOS. Společnost se hodlá soustředit na verze pro Windows a Linux. Uživatelé Macu mají nadále přístup ke staré verzi, ovšem nedojde k žádnému vylepšení nebo odstranění chyb. Pouze 4 procenta hráčů dle všeho využívají MacOS verzi SteamVR.

- V předešlých měsících se hojně spekulovalo o novém Prince of Persia, mělo se za to, že se chystá remaster/remake. Nyní si ale Ubisoft zaregistroval doménu princeofpersia6.com, což naznačuje blížící se oznámení zbrusu nového dílu. K registraci domény došlo včera.

- Předplatné Xbox Game Pass čeká další rozšíření. Microsoft formou e-mailu láká na nové přírůstky pro konzolovou i PC verzi předplatného. My zatím víme to, že 7. 5. se do Xbox Game Passu dostane Red Dead Redemption 2.

- Shenmue 3 se moc dobře neprodávala, přesto tu jsou určité signály, že by mohl být ve vývoji čtvrtý díl. „Pokud budu mít příležitost vytvořit Shenmue 4 - a myslím, že ji dostanu - rád bych, aby bavila nejen fanoušky, ale i další hráče,“ vzkázal nově Yu Suzuki přes japonské IGN. Šlo by například o možnost rychlého cestování, značení úkolů a misí, změnu denní/noční doby a výrazné vylepšení uživatelského rozhraní.

- U japonských her ještě zůstaneme. Na PC se totiž blíží Yakuza: Like a Dragon. Důkaz byl nalezen v databázi Steamu, což je poněkud brzy, když na Západě má PS4 verze vyjít teprve v letošním roce, zatímco v Japonsku se prodává od 16. 1. 2020.

- Série Skate od EA by se mohla vrátit ve formě třetího dílu pro mobily a tablety. Bývalý profesionální skateboardista Jason Dill tvrdí, že ho asi před 10 měsíci kontaktovali lidé z EA a řekli mu, že chtějí vytvořit mobilní verzi Skate 3. Dill měl EA dokonce říct, že mobilní Skate 3 fanoušci nechtějí a vybídl je k tomu, aby udělali Skate 4. Co na to EA, to už nevíme.

- Elon Musk hledá způsob, jak do automobilů Tesla implementovat hry Minecraft a Pokémon GO. Známý miliardář se s nápadem pochlubil na Twitteru, kde zmínil i Pac-Mana nebo Mario Kart. Musk se dočkal všelijakých odpovědí, někteří se ho ptali, co bere, že má takové nápady.

- Rockstar Games rozdávají 500 tisíc in-game dolarů do GTA Online. Hráči dostanou půl milionu herních dolarů za to, že se během května přihlásí do hry. Peníze poté najdou na svém účtu v Maze Bank.