(Článek byl aktualizován) Třetí křížová výprava ve Svaté zemi, italská renesance, osmanská občanská válka, francouzská a indická válka, americká revoluce, zlatý věk pirátství, druhá průmyslová revoluce, první světová válka, ptolemaiovské období a vikingská invaze do Anglie. To jsou všechno historické okamžiky, kterými jsme za 15 let byli svědky ve 13 hlavních dílech série Assassin's Creed.

Kam se podíváme příště? Podle nových spekulací se podíváme do éry Aztéků, kteří obývali území dnešního Mexika mezi lety 1300 a 1521 a byli nejsilnějším indiánským národem předkolumbovského Mexika – před objevením Ameriky Kryštofem Kolumbem. Tato oblast a toto období se ve videohrách příliš často neobjevují. Nejen z tohoto pohledu by taková výprava byla jistě zajímavá. Nehledě na příběhové pozadí.

Těmto informacím nahrává současný směr Assassin's Creed. Vývojáři z Ubisoftu poslední tři díly (Origins, Odyssey a Valhalla) zaměřili na mytologické téma. V prvním případě to byla staroegyptská kultura, v druhém případě starořecká a v posledním vikingská. A Aztékové věřili v mnoho bohů a neštítili se jim přinášet krvavé oběti, včetně obětování lidských životů, aby bohy uklidnili.

Zprávu o Aztécích přinesl ACG (@JeremyPenter), jenž v minulosti dokázal, že ho lze označit za spolehlivého informátora. Dobré jméno si udělal zejména před oznámení Far Cry Primal, kdy přinesl spoustu detailů.

S érou Aztéků ovšem nesouhlasí renomovaný insider Jason Schreier. Ten tuhle spekulaci vyvrátil s tím, že další Assassin’s Creed nás vezme do Bagdádu a poté dojde na Assassin's Creed Infinity, což má být obrovská online platforma, která spojí jednotlivé díly a připraví půdu pro novou budoucnost celé značky. Údajně má zahrnout několik historických časových linií, každá z nich má mít vlastní hratelné postavy. Vývoj je ale v rané fázi, takže na tenhle projekt od studií Ubisoft Quebec a Ubisoft Montreal si ještě počkáme. Neměl by spatřit světlo světa dříve než v roce 2024.

Schreier slyšel o dvou hlavních her/zážitků/biomů (či jak to nazvat), ale ani jeden z nich není aztécký.

V předchozích měsících se silně spekulovalo o menším Assassin's Creed, který bude zaměřen více na stealth a hlavním hrdinou údajně bude Basim, populární postava z Assassin's Creed Valhalla.

Tak uvidíme, jak to nakonec bude. Chytřejší budeme po letních prázdninách, v září totiž Ubisoft odhalí budoucnost série Assassin's Creed. Shodou náhod na 10. 9. 2022 naplánoval prezentaci Ubisoft Forward.