Studio LKA představilo svoji hru Martha Is Dead již během minulého roku, na pořádné záběry přímo z hraní jsme si však museli dlouho počkat. Dlouhé čekání je však u konce a během včerejšího dne nám magazín IGN nabídl 14 minut gameplay záběrů. Je jasné, že se vývojáři nechali silně inspirovat svojí předchozí hrou, úspěšným The Town of Light, a opět nás vezmou do historické Itálie v exploračním psychologickém hororu

Děj se odehrává v Toskánsku roku 1944 uprostřed brutálního konfliktu druhé světové války. Jako by nestačily hrůzy, které se odehrávají na nedalekých frontách, obyčejné obyvatelstvo je nuceno čelit i záhadné vraždě ubohé Marthy. Její dvojče se tak v této těžké době musí vypořádat se ztrátou nejbližšího člověka, akutními traumaty z nečekané ztráty a blížící se hrůzy války. To vše ve skutečných kulisách vytvořených dle reálných základů. 

Martha is Dead přinese směsici historie, pověr a psychologických úzkostí. Podíváme se do nitra duše ženy, která bojuje s těžkou ztrátou a zároveň s vlastním psychickým stavem při honbě za tajuplnou pravdou. Zároveň však i hlavní postava má mít řadu tajemství, která nás překvapí. 

Díky záběrům z hraní je jasné, že nejsilnějším prvkem bude atmosféra a napětí. Vývojáři mají v plánu si naplno hrát s naší fantazií, a tím nás pořádně vyděsit. K tomu všemu určitě pomůže opravdu brilantní grafický vzhled, poháněný technologií Unreal Engine 4. Hra vychází v průběhu příštího roku pro PC, Xbox Serie X. Dle předchozích vyjádření od vývojářů by se hra mohla objevit i na konzoli PlayStation 5.

Přečtěte si také: Spongebob v kalhotách má vlastní Xbox Series X