Během finále Trackmania Grand League, které se konalo ve francouzském Lyonu, oznámilo studio Ubisoft Nadeo práci na novém projektu, jímž je remake oblíbené Trackmanie Nations z roku 2006. Ta k nám přifrčí s oficiální kampaní a rozmanitým výběrem tratí, který doplní další možnosti tvorby vlastních závodišť obsahujících speciální povrchy.

O hře samotné se v rozhovoru pro news.ubisoft.com rozpovídal ředitel Ubisoftu Nadeo Florent Castelnerac. To nejzajímavější a nejdůležitější z celé konverzace najdete níže:

O TOM, JAK SE TYPICKÉ PRVKY TRACKMANIE PROMÍTLY DO NOVÉHO TITULU

„Trackmania je založena na třech pilířích. Prvně: závodění je univerzální a progrese zábavná. Hratelnost Trackmanie by měla být vždy intuitivní, jen se čtyřmi šipkami, a umožnit snadný respawn a zlepšení. Do nadcházejícího titulu jsme tak přidali nenápadná, přesto ale velice propracovaná vylepšení hratelnosti, abychom hráčům ve zlepšování pomohli. Například duchy na záchytných bodech, nebo zachování rychlosti po tom, co se hráč respawne.

Zadruhé je to závodní hra s editorem tratí, což znamená takřka neomezenou zásobu nových drah. V blížícím se titulu ještě navýšíme míru možností tvorby. Nové fyzické povrchy a nové speciální bloky mohou upravit chování auta. Pro tvůrce, kteří rádi sdílí své výtvory, budou k dispozici i speciální efekty. Blok zpomaleného pohybu umístěný těsně před cílem tak například může okořenit celý závod.

Zatřetí hra také nabízí soutěže. Od těch denních a běžných až po ligové závody profíků na celosvětové úrovni.“

O turnajích a komunitě

„Trackmania bude obsahovat každodenní a týdenní poháry, oficiální žebříčky sezónní kampaně a dvakrát ročně i Grand League a Open Grand League. Komunitní události a profesionální turnaje budou snadno přístupné a budou promovány přímo na tratích, čímž do Trackmanie přeneseme úžasný svět e-sportu.“

O obsahu

„Z historického hlediska měla díky našim hráčům Trackmania vždy hodně obsahu. Navzdory tomu jsme si ale všimli, že hráči po vydání hry rychle proletí kampaň a pak přestanou hrát. Proto jsme se rozhodli vytvořit sezónní hru s oficiální kampaní a jedním výběrem každodenní tratě mezi všemi přihlášenými hráči, a pro mapy hodnocené peer-review systémem. Navíc pro Trackmanii plánujeme pravidelné updaty, které přidají nové sezónní bloky či další funkce.“

Nové Trackmanie se dočkáme už 5. 5. 2020 na PC.