Bude to už nějaký ten pátek, co se spekulovalo o tom, že THQ Nordic chystá remake slavné střílečky z dob PlayStationu 2 známé pod jménem TimeSplitters 2. Bohužel se jednalo o pouhý vtip ze strany THQ Nordic. Tento videoherní vydavatel získal práva na TimeSplitters sérii již v roce 2018, ale od té doby jsme o pokračování či remaku vůbec nic neslyšeli. Tedy až dodnes, jelikož na Twitteru proběhla výměna komentářů, která by mohla naznačovat vývoj nového dílu.

Vše začalo tak, že jeden vášnivý fanoušek označil na Twitteru herního vydavatele THQ Nordic a studio Deep Silver s otázkou, zdali se chystá něco se sérii TimeSplitters. Na což THQ Nordic zareagovalo otázkou mířenou na studio Deep Silver. V té se ptají jmenovaného studia, kdy vydají nový díl TimeSplitters. Na což studio odpovědělo: „V tuhle chvíli nemáme žádné novinky ke sdílení.“

Samozřejmě se nejedná o něco, co by rovnou potvrzovalo, že nový díl je ve vývoji, ovšem THQ Nordic by se k tomuto tématu nevyjadřovalo, kdyby se něco nechystalo. Navíc jsou to už tři roky, co obdrželi práva na tuto sérii, takže je nejvyšší čas, aby oznámili, co s ní mají v plánu. Když vezmeme v potaz, že studio Deep Silver spadá pod společnost Koch Media, mohli bychom se dočkat nějakého oznámení v rámci letošní E3, která proběhne v digitální podobě od 12. 6. do 15. 6.

Přečtěte si také: Známe datum a účastníky letošního herního veletrhu E3

Pokud se vám nechce čekat na oznámení nového dílu či čehokoliv jiného spojeného s touto sérií, můžete si zavzpomínat na staré dobré časy a zahrát si původní TimeSplitters 2 v rozlišení 4K. To je totiž možné díky nově objevenému kódu ve hře Homefront: The Revolution. Tento titul pochází z dílny studia Dambuster, které vzniklo ze studia Free Radical Design, jež pracovalo na všech dosud vydaných hrách ze série TimeSplitters.

O tom, že si můžete zahrát TimeSplitters 2 ve 4K v rámci Homefront: Revolution informoval bývalý vývojář Dambuster Studios Matt Phillips. Ten to uvedl jako svůj oblíbený easter egg, ovšem nezapomněl také zmínit, že si bohužel už nepamatuje kód, který dokázal hru spustit.

Naštěstí nic není ztraceno, jelikož hacker/moder Lance McDonald přišel s nápadem, jak dávno ztracený kód nalézt. Nebyl ale jediný, komu se povedlo jej znovu objevit. Pár dní před ním totiž s kódem na spuštění TimeSplitters 2 ve 4K přišel hlavní softwarový inženýr Xboxu, Spencer Perreault.

Pokud tedy vlastníte Homefront: The Revolution a máte chuť zahrát si tuto klasiku, díky těmto kódům se do toho můžete pustit hned teď.

Příběh

  • Xbox One: LT+Up, LT+Up, Down, LT+Right, RT+Left, RT+B, LT+Y, LT+Y, RT+X, LT+A
  • PS4: L2+Up, L2+Up, Down, L2+Right, R2+Left, R2+●, L2+▲, L2+▲, R2+■, L2+X

Arcade

  • Xbox One: LT+RT+Left, LT+RT+Down, LT+RT+Left, LT+RT+B, RT+Left, LT+RT+Left, LT+RT+Down, LT+RT+Y, RT+X, LT+A
  • PS4: L2+R2+Left, L2+R2+Down, L2+R2+Left, L2+R2+●, R2+Left, L2+R2+Left, L2+R2+Down, L2+R2+▲, R2+■, L2+X

Výzva

  • Xbox One: RT+B, LT+RT+Left, LT+RT+B, LT+RT+Down, LT+Right, LT+Up, LT+Y, LT+RT+A, RT+X, LT+A
  • PS4: R2+●, L2+R2+Left, L2+R2+●, L2+R2+Down, L2+Right, L2+Up, L2+▲, L2+R2+X, R2+■, L2+X

Neznámé (možná cheaty)

  • Xbox One: LT+RT+Down, LT+RT+Left, LT+RT+A, RT+B, RT+Left, LT+Y, LT+Y, LT+RT+B, RT+X, LT+A
  • PS4: L2+R2+Down, L2+R2+Left, L2+R2+X, R2+●, R2+Left, L2+▲, L2+▲, L2+R2+●, R2+■, L2+X

Neznámé (možná bonusy)

  • Xbox One: LT+RT+Down, LT+RT+Left, LT+RT+Y, LT+Right, RT+B+, LT+Y, LT+RT+B, LT+RT+Down, RT+X, LT+A
  • PS4: L2+R2+Down, L2+R2+Left, L2+R2+▲, L2+Right, R2+●+, L2+▲, L2+R2+●, L2+R2+Down, R2+■, L2+X

Neznámé

  • Xbox One: LT+B, RT+X, LT+Left, LT+Right, LT+Up, LT+RT+Down
  • PS4: L2+●, R2+■, L2+Left, L2+Right, L2+Up, L2+R2+Down