S vydáním Uncharted: The Legacy of Thieves Collection na PS5 (později i na PC), a filmem ze světa Uncharted si nejspíše nejeden fanoušek říká, kdy bychom se mohli dočkat pokračování této známé série.

Shaun Escayg, který pracoval na Uncharted 4, ale také mezi rokem 2018 a 2021 v Crystal Dynamics a poté se vrátil do Naughty Dog, zmínil při rozhovoru s GamesRadar: „Myslím, že s jistotou můžeme říct, že nikdy nemůžeme říkat nikdy. Sérii Uncharted milujeme, studio ji miluje a je to svět, který chceme ještě vidět. To můžu říct s jistotou.“

To Neil Duckmann, hlavní scénárista Uncharted 4, v roce 2016 řekl, že je zvědavý, čeho by jiné studio se sérií Uncharted dosáhlo. Taktéž prohlásil, že by si rád zahrál Uncharted, na kterém se nepodílel, ale rád by se ujistil, aby si eventuální titul zachoval své správné kouzlo.

Agentura Bloomberg na jaře loňského roku informovala, že studio Sony Bend mělo po zamítnutí vývoje pokračování Days Gone pracovat na dvou projektech od Naughty Dog: multiplayerové hře (pravděpodobně samostatný multiplayer The Last of Us) a novém Uncharted. Zaměstnanci Sony Bend ale s tímto rozhodnutím nebyli spokojeni a Sony týmu nakonec umožnila vývoj nového, prý zcela originálního titulu.

Od té doby o Uncharted nemáme žádné zprávy. Budoucnost známé PlayStation značky je tak nejistá. Už příští měsíc ale vychází filmTomem Hollandem v hlavní roli.

V létě minulého roku Evan Wells z Naughty Dog prozradil, že se soustředí na vývoj nové značky a pokračování známých sérií. Dle spekulací by mělo vznikat pokračování The Last of Us a nějaká nová značka. Ostatně, už dříve bylo potvrzeno načrtnutí scénáře pro třetí díl. Je tak pouze otázkou času, kdy vznikne.