Vlna různých remaků a remastrů stále pokračuje a například Resident Evil 4 Remake vyjde už v příštím roce. Pokud se ale podíváme na celou sérii, najdeme zde jeden velmi populární titul pro PS2, který vyšel na Dreamcast v roce 2000 (na ostatní konzole 2002), ale byť se jeho děj odehrává před třetím dílem, svého přepracování do novější podoby se stále nedočkal.

Řeč je o Resident Evil Code: Veronica X. Tenhle titul je zároveň tím posledním, který se řídil čistě hororovou tématikou, než série přeskočila na více akční styl. Navzdory své oblíbenosti a popularitě se tenhle díl nedočkal svého remaku. Zatím. Plány na jeho vytvoření sice doposud nejsou, ale jak prozradil producent série Resident Evil Yoshiaki Hirabayashi: „Pokud přijde příležitost, tak možná.“

Zda se ona příležitost někdy naskytne, můžeme zatím jen debatovat, na co se ale s jistotou můžeme těšit, tak je Resident Evil 4 Remake, který vyjde 24. 4. 2023 pro PS5, PS4, Xbox Series X/S a PC. Hra samotná navíc bude mít podporu PlayStation VR 2.

Mezitím se můžete podívat na poslední příběhový trailer pro Resident Evil 4 Remake. Nezapomeňte také na nedávné gameplay záběry.