Dobrodružná 3D plošinovka The Smurfs - Mission Vileaf od studia Osome se ukazuje v prvním teaseru. Malí modří hrdinové se musejí znovu postavit zlému Gargamelovi - ten ve své temné laboratoři vyvinul recept na výrobu rostliny Vileaf. Její semena, zvaná Viletrap, představují pro šmouly i celý les velkou hrozbu.

Taťka Šmoula pro záchranu lesa povolal Šmoulinku, Siláka, Koumáka a Mlsouna. S nimi se vydáte na cestu s cílem najít ingredience potřebné k výrobě protilátky, která by byla dostatečně silná na to, aby Vileafa jednou provždy zničila a uzdravila rostliny postižené touto kletbou.

Čekat na vás má veselé dobrodružství. Všichni čtyři šmoulové budou hratelní a při pátrání se spolehnout na užitečné pomůcky, šmoulí nástroje a revoluční vynálezy. Celkem prozkoumáte pět různých světů.

Fanoušci Šmoulů si budou moci koupit dvě speciální edice pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Smurftastic Edition obsahuje tři litografie 10 x 15 cm, přívěšek na klíče s Taťkou Šmoulou a samolepky 11x 8,5 cm. Sběratelská edice přidává ještě figurku Siláka (14,5 cm) a kód pro digitální verzi soundtracku.

The Smurfs - Mission Vileaf připravují tvůrci her Asterix & Obelix XXL Romastered a Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir. Vydání je naplánováno na 26. 10. 2021 pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.