Společnost Wargaming do námořní multiplayerové free-to-play hry World of Warships přináší letos v srpnu celou řadu novinek, včetně návratu ocelového obra Puerto Rico, oslav brazilského dne nezávislosti. Kromě toho všeho s sebou aktualizace 0.11.7 přináší návrat dříve vydaného obsahu Godzilla vs. Kong.

V čele této aktualizace se do loděnice vrací americký křižník X. úrovně, který má 12 silných 305 mm děl rozmístěných ve čtyřech hlavních věžích, silný pancíř a dostatečné množství HP. Pro získání tohoto křižníku a odměn, které s ním přicházejí, stejně jako pro prémiový torpédoborec Commonwealthu VII. úrovně Huron, budou muset hráči dokončit 40 fází stavby, než získají loď, která nese ceremoniální stálou kamufláž a je doprovázena přístavním slotem, velitelem s 10 dovednostními body a pamětní vlajkou. Ti, kteří již Puerto Rico vlastní, budou za své úsilí rovněž odměněni certifikátem Puerto Rico, který lze ve zbrojnici vyměnit za dublony, ocel nebo výzkumné body, které hráčům umožní zakoupit další loď X. úrovně.

Na oslavu Dne nezávislosti Brazílie je ve zbrusu novém přístavu Rio de Janeiro k dispozici řada brazilských odměn: panamerická bitevní loď Rio de Janeiro V. úrovně s trvalou kamufláží Bílá labuť, kamufláž Vlny Copacabany a pamětní vlajka. Kamufláž Bílá labuť je k mání jako závěrečná odměna pro hráče, kteří splní speciální řetězec bojových misí, a přichází se speciálním překvapením. Rio de Janeiro je vybaveno 14 hlavními děly ráže 305 mm, které se mohou pochlubit dobrou přesností a vysokou hmotností salvy. Díky HE i AP střelám a dobrým bojovým schopnostem může loď způsobit nepřátelům značné škody. Postrádá však zbraně protivzdušné obrany a má nízký práh rychlosti.

Do World of Warships se vrací Godzilla a Kong. Návrat těchto dvou monster příjemně ozvláštní závěr letních prázdnin. Prémiové kontejnery budou obsahovat různé předměty z loňské akce s možností získat trvalé a postradatelné kamufláže, velitele a ekonomické bonusy. Godzilla a Kong se vracejí jako velitelé bitevních lodí VIII. tieru Amagi a VIII. tieru North Carolina, jejichž jedinečné kamufláže se rovněž triumfálně vracejí na moře. A konečně v tomto vzkříšení válečných lodí Godzilla vs. Kong budou opět k zakoupení také postradatelné kamufláže Ultimate Titan a Ultimate Guardian.

Bojová kamera, která zlepšuje hráčův zážitek i pohodlí, byla aktualizována a zúžila pole, aby se primárně zaměřila na hráčovu loď, a nyní nabízí dvě polohy kamery. Přibyla také dvě nová nastavení, která hráči umožňují nastavit zorné pole a výšku kamery od lodi. Vylepšen byl také výkon kamery při sledování letících projektilů.