Rok 2022 by z pohledu strategií nemusel být špatným rokem. Na seznam nadcházejících titulů se totiž přidává real-time strategie Terminator: Dark Fate - Defiance. Podíváme se do známého sci-fi světa Terminátora a budeme sledovat válku mezi posledními lidmi a sítí syntetických strojů Legie.

V kampani pro jednoho hráče se ujmeme velení nad frakcí Zakladatelů a povedeme armádu přeživších skrz ruiny civilizace, abychom bojovali za záchranu lidstva a zastavili plán Legie na vyhubení lidí.

Jednotky, které tvoří naši armádu, nás budou provázet po celou dobu kampaně. Aby se zabránilo repetitivnosti, hra se zaměřuje spíše na jednotky a jejich roli v bitvách než na stavbu budov a hledání zdrojů. Bitvy mají být realistické a budou vyžadovat spíše správu vybavení, vozidel a munice než hledání materiálů. Důležité také bude hledání dalších spojenců.

Tvůrci lákají na složité a realistické bitvy, kde budou vaše taktická rozhodnutí zásadní pro přežití a vítězství. Vaše zdroje jsou totiž omezené, válečné zbraně se postupně poškozují a v pozdějších fázích mohou být poruchové. K dispozici budou jednotky pěchoty, těžká obrněná vojenská vozidla, plazmová děla, drony a další létající jednotky.

Vhodné bude využívat bojiště ve svůj prospěch. Demolice budov se postará o taktické výhody, zejména v městských oblastech.

V režimech pro více hráčů, které lze hrát 1v1, 2v1 a 2v2, si budete moci vybrat tři různé frakce: Zakladatele, Legii a Odpor. Potěšující zprávou je přítomnost Skirmishe.

„Terminátor je jednou z mála intelektuálních vlastností, které dokázaly překročit hranice generací a stát se trvalým univerzálním fenoménem. Snažíme se vytvořit zážitek, který v sobě zahrnuje jak hloubku moderního sci-fi příběhu, tak rychlou hratelnost moderní strategie v reálném čase. Přitom zůstáváme věrni svým kořenům tvůrců komplexních strategických her,“ řekl Marco Minoli, CMO společnosti Slitherine, k oznámení hry Terminator: Dark Fate - Defiance.

Titul je ve vývoji pro PC a vyjde v průběhu roku 2022. Vývojem bylo pověřeno méně známé studio Cats Who Play, podepsáno je pod Syrian Warfare, Kitty Play nebo Three Heroes.

Pro hraní Terminator: Dark Fate - Defiance budete potřebovat alespoň Windows 10 64bit, procesor Intel i5-4460 nebo ekvivalent, 4 GB RAM, GeForce GTX 750 (2 GB VRAM), DirectX verze 11 a 25 GB volného místa na disku.

U doporučených se uvádí Intel i5-6400 nebo ekvivalent, 8 GB RAM a GeForce GTX 950 (2 GB VRAM).