Space Engineers je vesmírný sandbox, v němž přežíváte ve vesmíru a na planetách, stavíte kosmické lodě, vesmírné stanice, planetární základny různých velikostí, pilotujete lodě a cestujete vesmírem, abyste prozkoumali planety a našli potřebné zdroje. Na svědomí ho má české vývojářské studio Keen Software House, které hru pravidelně obohacuje o nový obsah již od roku 2013. Z předběžného přístupu však vyšla hra až v loňském roce. Takový moment si samozřejmě nemohla redakce Indiana nechat utéct a poslala Killera do hlubin vesmíru vytvořit recenzi. Ten se vrátil, aby hru doporučil na 9 bodů a zhodnotil slovy: 

„Napriek všetkým jej nedostatkom však ponúka zážitok, v ktorom sa dá stratiť na dlhé, dlhé hodiny a konštantne vás zásobuje dopamínom za riešenie všetkých čiastkových problémov a vytváranie technicky funkčných a dizajnovo krásnych stavieb. Ak ste sandboxový typ, máte radi sci-fi a radi vytvárate a prípadne aj ničíte veci, mali by ste dať Space Engineers rozhodne šancu.“

Vývojáři do hry nyní přinášejí zcela nový obsah v rozšiřujícím balíčku nazvaném Wasteland. Jak už samotný název napovídá, tak i vesmírní inženýři se vydají na písečnou planetu. Této se dostalo jména Pertam a čeká nás na ní spousta originálního obsahu. Současná aktualizace se zaměřuje hlavně na vylepšení zážitku pro více hráčů a jak sami autoři říkají, tak Wasteland je především o rychlosti, prachu, řvoucím motoru, pokrouceném kovu a o zábavě s přáteli. Můžete se těšit na nové planetární a závodní scénáře, nové bloky pro tvorbu a mnoho dalšího.

Přečtěte si také: Steam spustil hlasování o nejlepší hry roku a výprodej

Aktualizace je zcela zdarma, ale přináší s sebou i speciální placený obsah, který však, jak už je zvykem, nebude nikoho zvýhodňovat. Do hry přidává především další kosmetické možnosti. Stojí 3,29€.