Ubisoft vydal první DLC pro Far Cry 6. Jmenuje se Vaas: Insanity a nabízí hráčům možnost vžít se poprvé do role známého antagonisty Vaase Montenegra z Far Cry 3, který je považován za jednoho z nejoblíbenějších záporáků série.

Ve Vaas: Insanity vklouznete do role Vaase. Sami nebo ve dvojici se ponoříte do psychiky tohoto šíleného padoucha a dozvíte se více o jeho osobních motivech a démonech. Hratelnost se inspirovala rogue-lite hrami. Když zemřete, začínáte vždy znovu od začátku.

Vaas Montenegro se narodil na ostrově Rook v roce 1985 a je starší bratr Citry Talugmai. Vaas měl se svou sestrou velmi blízký vztah, dokud mezi ně svým chováním nevrazil klín, když se dostal do spáru organizovaného zločinu a přidal se k pirátům. Od té doby bral turisty jako rukojmí a požadoval za ně výkupné. Nakonec se stal šéfem pirátů a nyní vládne ostrovu jako diktátor. Jeho sestra se marně snaží vytvořit protipól svému bratrovi, ale Vaas je naprosto šílený a jeho výkyvy nálad ztěžují rozpoznávání jeho skutečného duševního stavu.

V budoucnu se stejného DLC dočká Pagan Min z Far Cry 4 a Joseph Seed z Far Cry 5.