Do kostičkového světa se společně s verzí 1.19 podívá jeden ze tří nyní představených mobů. Možnost hlasovat o tom, který z nich to bude, budeme všichni mít již v sobotu 16. 10. na Twitteru v rámci eventu Minecraft Live.

Ten kromě hlasování přinese novinky o Minecraft Dungeons, pohled do studia Mojangu a hlavně představení aktualizace 1.19, o které zatím moc nevíme.

Vraťme se ale ke třem možným novým mobům.

Trojici otevírá Glare, kterého podle Mojangu najdeme hlavně v jeskyních. Tam vám pomůže vyhledávat místa s osvětlením nižším než sedm a signalizovat je nevrlým výrazem a specifickým zvukem, tmy se totiž sám velmi bojí. Tohoto nového moba se vzhledem inspirovaným plánovanými Lush Caves bude moci hráč přenášet.

Druhým z trojice je Allay, létající potvůrka, která vám z okolí přinese co nejvíce předmětů shodných s jedním, který jí jako hráč dáte. Navíc miluje hudbu, takže tyto předměty přinese k note bloku, pokud se nějaký v blízkosti nachází. K tomu bude umět tancovat.

Do třetice se o naše hlasy bude ucházet Copper golem. Toho budete jako hráči moci sami vytvořit z relativně nově přidané mědi. Po jeho vytvoření bude dělat vše proto, aby ve svém okolí náhodně pomačkal co nejvíce měděných tlačítek. S časem bude mob oxidovat.

A ne, nemýlíte se, měděná tlačítka ve hře ještě nejsou, pokud ale bude Copper golem do hry zvolen, přibudou.

Jak bylo zmíněno, pro vašeho favorita budete moci hlasovat už tuto sobotu na Minecraft Live.