A jsme po roce zase zpátky! Minecraft LIVE je téměř za rohem, ale ještě, než vše odstartuje, je tady jedna věc, kterou si komunita musí velmi dobře rozmyslet. A to rozhodnout se, které příšerce dají letos svůj hlas. Jenže jak to tak vypadá, není to jediná věc, na které v Mojangu tiše pracují a spřádají plány. Něco se chystá. Něco, co bude temné a bude to opředené tajemstvími.

Ale zpátky k těm třem vyvoleným. Jak už bývá zvykem, i letos se dočkáme hlasování. Tentokrát ale nebude probíhat vše na Twitteru a nepůjde tyhle ankety zmanipulovat. U tohoto ročníku se zkusí jiná strategie, a to v podobě dávání hlasu skrze Minecraft launcher. Jak to vše bude probíhat, zatím není zcela jasné, prozatím je času dost.

Důležité je, o čem se vlastně bude hlasovat. Dříve mohla komunita rozhodovat například o celých biomech, které by měly do hry zavítat. V posledních letech je ale čím dál větším trendem rozhodovat o tom, která potvůrka do prostředí hry přibude tentokrát.

Letos není žádná velká výjimka a do udatného boje o vaši přízeň nastupují tihle tři starověcí soupeři:

SNIFFER

Prvním soupeřem v tomto boji je Sniffer. Tento tvor se považoval za vyhynulý, ale díky vaší pomoci by se mohl navrátit do vod, kde posečkává v podobě vajíček. Jeho oblibou je čmuchání a hledání semínek v zemi, které následně vyhrabává a pomáhá růst novým rostlinám. S jeho existencí dostane divoká zeleň pravděpodobně nové rostliny.

RASCAL

Druhý vyvolený je sice starý jak doly samotné, ale jeho rošťáctví je rozhodně velmi nápadné. Rascal totiž miluje hru na schovku, takže během pátrání v hlubinách vás bude pravděpodobně nenápadně pozorovat. Budete-li všímavý a třikrát tohoto nezbedu najdete, dostanete zajímavou odměnu. Jakou konkrétně? To se dozvíme, pokud jej komunita zvolí.

Tuff Golem

Třetí soupeř je sice dost nemluvný a občas lehce nečinný, i tak se jedná o zajímavého dočasně funkčního stěhováka. Tuff Golem je pověstný tím, že byť se tváří jako kamenná socha, celkem rád ožívá a přesouvá věci z místa na místo. Třeba i obyčejné klobouky, co se jen tak válí po domečku. No, kdo by nechtěl samochodící odkládací stolek.

Už víte, kdo dostane váš hlas? Rozhodně sledujte živé vysílání, které proběhne 15. 10. a nezapomeňte hlasovat. Každý hlas se počítá a rozhodně je o čem se rozhodovat. Kdo to bude? Roztomilý čmuchal? Kamarád na schovávání? Nebo snad malý roztomilí golémci? Volba závisí na vás! Vše začne už 14. 10., kdy se odstartuje hlasování.