Trvalo to, ale konečně se Spider-Man dostane do Marvel’s Avengers. Majitelé PlayStation 4 a PlayStation 5 verzí hry se na něj mohou těšit tento měsíc. Pavoučí muž do hry přiskáče 30. 11., bude součástí aktualizace verze 2.2.

Spider-Mana do Marvel’s Avengers doprovodí nový Hero Event nazvaný With Great Power, v němž se pavoučí muž spojí s Ms. Marvel a Black Widow a pokusí se zastavit plán AIM. Bude se muset rozhodnout, zda raději pracuje sám, nebo v týmu.

Aktualizace verze 2.2 ale přinese i obsah pro majitele PC, Xbox One a Xbox Series X/S. Ti společně s PlayStation hráči dostanou řadu dalších novinek. Patří mezi ně Klaw Raid, jenž se odehrává po událostech eventů expanze War for Wakanda.

Dále dojde ve hře ke zvýšení úrovně síly. Ta se zvýší ze 150 na 175. Vývojáři také vylepší vybavení, budete moci recyklovat vybavení s vyšší úrovní síly, abyste vylepšili své stávající vybavení tak, aby odpovídalo vyšší úrovni síly spotřebovaného předmětů (s několika výjimkami).

počínaje Seeking the Super Adaptoid Mission Chain a Klaw Raid: Discordant Sound můžete farmit týdenní odměny jednou týdně za každého způsobilého hrdinu, nikoliv pouze za jednoho hrdinu týdně.

Připomeňme, že začátkem tohoto týdne studio Crystal Dynamics odstranilo z Marvel’s Avengers placené XP boosty poté, co se proti jejich zavedení hlasitě ohradili fanoušci. Možnost koupit si XP a boosty na sběr surovin za skutečné peníze byla do hry přidána v říjnu, tedy něco málo přes rok po vydání titulu. Fanouškům se ale tahle možnost nelíbila a rozzlobila je. Tvrdili, že vývojáři a vydavatel porušili slib, že placené mikrotransakce se budou týkat pouze kosmetických předmětů.

Šéf Square Enix se hráčům omluvil a prohlásil, že Crystal Dynamics se pro Marvel’s Avengers nehodí vzhledem k tomu, že vývojáři nemají zkušenosti s modelem her jako služby. To prezident Square Enix, Yosuke Matsuda, akcionářům zase řekl, že musejí počítat s neuspokojivým výkonem hry. Jinými slovy, vydavatel počítá s tím, že Marvel’s Avengers nenaplní předpoklady, ať už jde o prodeje nebo počet aktivních hráčů. Zůstává tak otázkou, jak dlouho bude titul žít. Xbox verze jsou součástí předplatného Xbox Game Pass.