Je to sotva několik týdnů, co vyšla budovatelská strategie Jurassic World Evolution 2. Tento fakt ale zjevně tvůrcům ze studia Frontier Developments nebrání v tom, aby chystali vydání placeného dodatečného obsahu, a tak se už za týden, konkrétně 9. prosince/decembra, dočkáme prvního DLC, které nabídne dva nové dinosaury, jednoho létajícího ještěra a jednoho vodního ještěra z období rané křídy.

Díky balíčku Early Cretaceous Pack konkrétně obohatí Jurassic World Evolution 2 Wuerhosaurus, Minmi, Dsungaripterus a Kronosaurus, který se dnes dočkal i představení ve formě videa ze série Species Field Guide. Dá se přitom předpokládat, že Early Cretaceous Pack nebude ani zdaleka poslední placený balíček nových ještěrů. První díl Jurassic World Evolution z roku 2018 se koneckonců dočkal hned čtyř takto pojatých balíčků a jednoho přídavku se skiny pro Velociraptory.

Je otázka, zda můžeme počítat i s nějakými příběhovými DLC. Původní hru obohatily tři příběhové přídavky, druhý díl je ale koncipovaný trochu jinak. Zatímco příběhová kampaň, která slouží spíše jako tutoriál na pár hodin, vypráví kanonický příběh předcházející událostem chystaného filmu Jurský svět: Nadvláda, mód Chaos Theory se opírá o alternativní vývoj pěti dosavadních filmů ze sérií Jurský park a Jurský svět. Obě herní složky lze tedy příběhově rozšiřovat poměrně těžko, tvůrci navíc nedávno ve finanční zprávě studia Frontier Developments prozradili, že minimálně na PC zůstaly prodeje Jurassic World Evolution 2 za očekáváním. Je tedy možné, že na příběhové přídavky nedojde ani z důvodu příliš velkých nákladů, ale prozatím nezbývá než čekat.

Placený balíček Early Cretaceous Pack každopádně doprovodí první velká bezplatná aktualizace hry, která také vyjde 9. prosince/decembra. Kromě změn ve vyváženosti nabídne v režimu Sandbox budovy spadající pod Department of Fish and Wildlife a také dodatečné budovy s tématikou původního Jurského parku. Sandbox rozšíří i všechny mapy z kampaně, tedy arizonská poušť, washingtonské hory, letiště v Pensylvánii, malebné lesy Oregonu a národní park Yosemite.

Režim Sandbox navíc s vydáním první bezplatné aktualizace nabídne možnost začít na libovolné mapě se zcela čistou a rovnou plochou, načež můžete upravovat flóru a topografii mapy dle libosti s pomocí již existujících nástrojů. Drobnou, ale pro některé fanoušky jistě vítanou novinkou je pak fakt, že létající ještěři mohou nově přistávat a odpočívat i na kamenech. Již zmíněné změny ve vyváženosti pak zahrnou nižší výskyt nemocí a bouří v Chaos Theory módu nebo méně nemocí při hraní na jednoduchou a střední obtížnost v Challenge režimu. Díky úpravám parametru dominance se navíc dinosauři nebudou tak často rvát, takže si nezpůsobí vážná zranění při každé příležitosti.