Protože je Hearthstone Free To Play hra a vývojáři potřebují něco jíst, vydávají jednou za čas expanze, které nám přinášejí nové karty, hrdiny a singlplayer dobrodružství (solo adventures). Tentokrát se vydáme do temného lesa zvaného Witchwood, kde se pokusíme v roli čtyř hrdinů porazit monstra.

Bylo nám odhaleno 6 nových karet, je tu i sedmá, která je však podle traileru příliš silná, uvidíme zda ji ve hře najdeme.

  • Karta hratelná pouze za Warriora má schopnost "Rush", která funguje podobně jako "Charge", nemůžete s ní ovšem útočit do hrdinů. Také v tahu, ve kterém ji vyložíte, bude mít +3 útok. "Rush" je jistě zajímavý koncept, kterého snad v budoucnu uvidíme více. Další kartou je "Taunt" s novou schopností "Echo". „Echo“ vám umožní zahrát kartu vícekrát za tah, pokud tak máte 6 many, můžete ji zahrát 2x, pokud 9 many, 3x. 

  • 2 nové legendární karty se schopností "Start of Game" na začátku vaší hry zkontrolují, zda váš balíček splňuje podmínky a následně vylepší schopnost vašeho hrdiny (Hero Power).

  • Dočkáme se i karty se schopností "Lifesteal" a legendární karty, která duplikuje ruku vašeho protivníka a vloží ji do vaší.

V dobrodružství zvaném Monster Hunt si budeme moct vybrat jednoho ze 4 nových hrdinů. S nima budeme bojovat proti monstrům z tajemného lesa, na závěr se dočkáme boss fightu. Po každém vítězství si budeme moct vybrat odměnu, pro aktuálního hrdinu (karty, schopnosti). Expanze vychází na konci tohoto měsíce, těšíte se?