Halo: The Master Chief Collection už v tuhle chvíli nabídne pět her z této proslulé série. Máme tu Halo: Reach, Halo: CE Aniversary, Halo 2: Aniversary, Halo 3 a Halo 3: ODST. Po spoustě let hromada zábavy pro PC hráče, kteří se k této sci-fi střílečce do té doby nedostali. A co by to bylo za správnou kolekci, kdyby nedorazilo i Halo 4, že?

Halo 4 se stává součástí Master Chief Collection a po letech se konečně objeví i na PC! Oznámení přišlo od samotných vývojářů, kteří tak učinili na svém Twitteru. Součástí tohoto příspěvku je i samotné datum vydání, které je naplánováno již na 17. listopadu/novembra. Ve stejný den bude hra dostupná i pro předplatitele Xbox Game Pass.

Halo 4 sice není tou nejlepší hrou série, ale i tak se jedná o dost slušnou střílečku. Hlavně se do značné míry odchyluje od předchozích dílu. V roli Master Chiefa se zde postavíte mocnému nepříteli - Prometheans. Ti mají k dispozici pokročilé technologie, s nimiž značně ohrožují naši matičku Zemi.

Kromě klasické kampaně můžete očekávat i návrat kooperačního režimu s názvem Spartan Ops. Společně s touto co-op kampaní přichází i řada skinů na vaše zbraně, abyste posílali své nepřátele k zemi stylově.

Mimo přidání Halo 4 dorazí i nějaké úpravy týkající se celé Master Chief Collection. V tuhle chvíli totiž kolekce na PC nabízí jen základní nastavení grafiky. S příchodem Halo 4 se vše změní. Do hry totiž přibude spousta dalších grafických nastavení, které vám umožní z jednotlivých titulů vymáčknout grafické maximum.

Zatímco znovu objevení starších dílů série sklízí velký úspěch, na Steamu si v tuhle chvíli úplně v pohodě zapnete Slayer v Halo 3 a s matchmakingem nemáte téměř žádný problém. Tak s nadcházejícím titulem Halo: Infinite to tak slavně nevypadá. Hra, mimo jiné, přišla již o druhého šéfa vývoje a je nyní plánována na rok 2021. To ale nebrání tomu, aby Halo 4 vyšlo na PC.

Přečtěte si také: Halo Infinite přišlo o druhého šéfa vývoje