Společnost Epic Games obohatila PlayStation 4 a Xbox One verze Fortnite o split-screen. Režim rozdělené obrazovky byl bez jakéhokoli odůvodnění ze hry odstraněn, ale nyní se vrátil a podporuje Duos i Squads.

Hráči si ale stěžují na problémy. Zejména jim vadí, že není oddělen zvuk jako například v Call of Duty. Hráči tak musejí při rozdělené obrazovce snášet zvuky od druhého hráče i ve svých sluchátkách, včetně střelby a stavby. Kvůli tomu pak nedokážou rozeznat kroky soupeře.

Zástupci Epic Games se zatím k problému nevyjádřili. Pokud vám tato skutečnost nevadí, tak se můžete pustit do split-screenu i vy. Na PS4 je nutné vytvořit druhého uživatele na konzoli, případně se přihlásit k již existujícímu účtu. Poté připojit druhý ovladač ke konzoli a v lobby Fortnite byste si měli všimnout nápovědy v dolní části obrazovky, která vás informuje o možnosti připojit druhého hráče stisknutím tlačítka „X“.

Na Xboxu One musíte také vytvořit druhého uživatele, nelze použít účet pro hosta. Pak připojit druhý ovladač a v lobby byste měli stisknout tlačítko „A“.