První dodatečný balíček pro Far Cry 6 má datum vydání. Do nejnovějšího dílu střílečky od Ubisoftu dorazí známý šílenec Vaas Montenegro už příští týden.

Vaas je hlavním padouchem Far Cry 3 a je považován za jednoho z nejzajímavějších úhlavních nepřátel v této sérii. V rámci dodatečného balíčku Vaas: Insanity se na něj můžete těšit 16. 11. letošního roku. DLC bude možné koupit samostatně, stejně tak je součástí Season Passu.

Datum vydání oznámil Michael Mando, herec, který ztvárnil Vaase ve Far Cry 3 a který se vrátil, aby si znovu zahrál za ikonického šílence. Brzy bude jistě následovat trailer. Mezitím si pojďme připomenout, co o DLC víme.

Jak je možné, že Vaas bude ve Far Cry 6, když se hra odehrává úplně jinde? Inu, vývojáři z Ubisoftu si řekli, že nám Vaase a další známé padouchy série Far Cry nabídnou v jejich jakési noční můře. Postupně se dostane ještě na Pagana Mina z Far Cry 4 a Josepha Seeda z Far Cry 5.

Ubisoft naznačoval, že DLC přinese odlišnou hratelnost a nabídne šílené momenty, které se vymykají tomu, co se dělo v samotných dílech. Jinými slovy se budeme moci podívat do pokroucené mysli padouchů a prožít několik distinktivních momentů z předchozích dílů a zároveň se dozvědět jejich příběhová pozadí a „zjistit, jaké to je se stát záporákem“. A ano, budeme za ně hrát.

Zajímavé ještě je, že jednotlivá DLC budou rogue-like. Čím déle v mysli jednotlivých záporáků vydržíte, tím více si budete moci odemknout perků a najít více zbraní. S každou smrtí a dalším pokusem budete „moci využít vaše znalosti, abyste se posunuli v záporákově mysli dál“.