Pokud vám to uniklo, tak na počítači už dva roky existuje oblíbená a úspěšná hra Firefighting Simulator - The Squad. Nově bylo oznámeno, že vyjde na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Stane se tak 6. 12. letošního roku. Cena byla stanovena na 30 eur (799 Kč na PS Store a 859 Kč na Xboxu). Titul si oblíbili hráči na PC, má velmi kladné recenze.

Firefighting Simulator - The Squad není strategií, nýbrž akční simulace. Vžijete se přímo do hasiče a budete bojovat s plameny. Buď sami, případně v kooperativním multiplayeru se třemi dalšími hasiči.

Ve hře na vás čeká více než 30 rozmanitých míst, kde budete ve dne i v noci hasit požáry a zachraňovat lidi. Máte si vyzkoušet, co to znamená bojovat s plameny zblízka jako součást hasičského sboru velkého města inspirovaného severoamerickým západním pobřežím.

K dispozici budete mít věrně reprodukované hasičské vybavení a pět hasičských vozů. Mimo jiné helmy, boty a dýchací přístroje.

„Nezapomeňte, že každá minuta se počítá. Na nic nečekejte, natáhněte si boty, nastartujte motor svého hasičského vozu, zapněte světla a sirénu a vydejte se nejkratší cestou na místo, abyste uhasili požár a zachránili životy,“ láká tisková zpráva. Ale ničeho se nebojte, hra obsahuje obsáhlý tutoriál, abyste se vše potřebné naučili.

Ještě se můžete podívat na gameplay trailer z PC verze. Hráči chválí grafické zpracování, jednoduché ovládání, detailní simulaci ohně i fyziku vozidel. Nezbývá než doufat, že na konzolích bude hra řádně optimalizovaná.