Za poslední roky z Blizzardu odešla celá řada dlouholetých zaměstnanců. Mezi nimi byl v září 2016 také Chris Metzen, jeden z hlavních lidí, kteří utvářeli série WarCraft, StarCraft a Diablo.

Metzen byl jedním z původních členů týmu Warcraftu v době jeho vzniku v roce 1994 a teď se po šestileté pauze do Blizzardu vrátit. Působit bude jako kreativní poradce pro World of Warcraft. V budoucnu se jeho práce rozšíří na další projekty v rámci této značky. Ty nebyly v současné době specifikovány.

Fanoušci jsou z návratu Metzena nadšeni a doufají, že další projekty mohou zahrnout i nový díl real-time strategie Warcraft. Ostatně, byl to právě on, kdo napsal většinu příběhů pro původní díly a utvářel tenhle oblíbený svět dlouhých 22 let. Mimo jiné se podílel na vývoji několika nejznámějších ras původního Warcraftu, od klasických orků a lidí až po (relativně) novější Noční elfy. Také namluvil mnoho postav Blizzardu, například Thralla (Warcraft) a Bastiona (Overwatch).

Merzen tehdy z Blizzardu neodešel kvůli touze pracovat na něčem jiném. Místo toho zvolil předčasný důchod, aby si mohl užívat klid a pohodu s rodinou a dle svých slov se válet na gauči a přibírat. Posléze ale začal pracovat na deskových hrách.