Do Age of Empires 2: Definitive Edition se blíží zajímavý dodatečný balíček. V úterý 10. 8. dorazí Dawn of the Dukes DLC za 9,99 eur (cca 254 Kč). Součástí jsou dvě nové civilizace a tři plnohodnotné nadabované kampaně. Nahoře první trailer.

V rámci nových civilizací se do hry dostanou Češi s Janem Žižkou a husity. Chybět nebudou známé husitské bojové vozy, smrtící předchůdce moderních tanků, které byly využívány jako tzv. vozové hradby. Spolehnout se budete moci také na houfnice – polní děla opatřená lafetou na kolech.

„Žižka strávil mládí jako žoldnéř bojující za čest a mince, ale jeho osud se navždy změnil, když v Praze vyslechl kázání reformátora Jana Husa. Jako zastánce husitských věcí a vůdce jeho neporazitelných vojsk rozbil Žižka dosavadní představy o válčení a zavedl technologické a taktické inovace. Svůj odkaz jednoho z největších generálů historie upevnil tím, že z obyčejných sedláků udělal vysoce disciplinované jednotky a dovedl je k triumfu nad rytířskými vojsky císaře Svaté říše římské,“ uvádí Microsoft.

Druhou civilizací je sousední Polsko, které máte také svou kampaň. Třetí kampaň se soustředí na malé litevské knížectví. Více jsme o obsahu Dawn of the Dukes napsali zde.