Příznivcům Blade Runnera a klasických adventur nejspíš není třeba představovat slavnou adventuru Blade Runner od tvůrců Command & Conquer ze studia Westwood. Jedná se o spin-off původního filmu z roku 1982, který se ve verzi pro PC objevil na trhu v roce 1997, aby záhy získal podobně jako filmová předloha značný kultovní status. Zásluhu na tom mělo třeba věrné zachycení atmosféry snímku od Ridleyho Scotta, účast několika herců, kteří se vrátili do svých původních rolí, nebo na svou dobu pokročilé vyprávění příběhu, v němž hrál hlavní roli detektiv Ray McCoy.

Řadu let herní Blade Runner nebyl oficiálně k dispozici, na konci roku 2019 se však vrátil do prodeje zásluhou GOG.com. Zanedlouho pak vyšlo najevo, že studio Nightdive, které je zodpovědné za řadu povedených předělávek a remasterů klasických titulů, připravuje vylepšenou verzi. A i když jsme ji původně měli dostat do rukou podstatně dříve, ode dneška je konečně k dispozici.

Blade Runner: Enhanced Edition vychází dnes 23. června/júna nejen na PC, konkrétně Steam, ale i na PS4, Xbox One a Switch. Studio Nightdive, jemuž zkomplikoval práci například fakt, že kdysi došlo ke ztrátě originálního zdrojového kódu hry od Westwoodu, láká například na rekonstruované cut-scény nebo podporu 60 snímků za sekundu.

Počítat můžeme i s podporou moderních rozlišení, rozšířením systému Knowledge Integration Assistant a uživatelského rozhraní, lepší podporou titulků a gamepadů nebo s přítomností SMAA anti-aliasingu a anisotropního filtrování textur. To všechno při zachování kompletního obsahu původní hry.