Dobré ráno. Po pauze před E3 a v době největšího videoherního svátku se na IndianTV.cz vrací pravidelná rubrika Stručně. Dnes si mimo jiné přečtete o možné PS4 verzi Demon's Souls. Dozvíte se o postupném vylepšování Chivalry 2. Podíváte se na spojení Dead by Daylight s Resident Evil. A na mnoho dalších zpráviček z herního světa.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dnes, 17. 6. 2021, v sedm večer našeho času nás čeká další prezentace Microsoftu. Xbox Showcase Extended slibuje řadu překvapení od 343 Industries (Halo Infinite), Double Fine Productions (Psychonauts 2), Ninja Theory (Hellblade 2), Obsidian Entertainment (Grounded, Avowed, The Outer Worlds 2), Playground Games (Forza Horizon 5, Fable), Rare (Sea of Thieves, Everwild), World’s Edge (Age of Empires 4) a od nespecifikovaných partnerů. Jednou z jistot je nové video ze zákulisí vývoje očekávaného titulu Senua's Saga Hellblade 2, stejně tak detaily o hratelnosti Scarlet Nexus od Bandai Namco.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

- Disney prozradilo zajímavou věc ze zákulisí. Na E3 představená first-person akce Avatar: Frontiers of Pandora pomohla k tomu, aby Ubisoft získal licenci na Star Wars. Při první schůzce ohledně Avataru (poté, co Disney koupila Fox) se tvůrčí celek z Massive netajil láskou k Hvězdným válkám. Vývojáři měli velkou vášeň a Disney se hodilo, že toužili po práci na open-world Star Wars hře. Právě otevřený svět je to, co Star Wars chybí, alespoň podle zástupce Disney.

- Základní snímkovou frekvenci pro Microsoft Flight Simulator na Xboxu Series X je 30 fps. Na televizích s podporou VRR (Variabilní obnovovací frekvence) mohou snímky přesáhnout 30 fps. Hra na Xbox Series X/S vyjde 27. 7. 2021.

- Pokud jste si koupili Chivalry 2 a užíváte si brutální středověké multiplayerové souboje, tak budete mít radost. Hra byla záměrně postavena tak, aby ji bylo možné pravidelně rozšiřovat. Vývojáři mají v plánu minimálně zdvojnásobit původní obsah. Navíc vše bude zdarma. Ve videu si můžete mimo jiné prohlédnout novou mapu Galencourt pro mód Team Objective. Ta láká na středověkou architekturu a zničitelné lodě.

Přečtěte si také: Koncem roku bude vypnuto GTA Online pro PS3 a Xbox 360

- Těšili jste se, že by vás vývojáři z PlatinumGames mohli vybrat do uzavřené bety Babylon's Fall? Tak to bohužel. Uzavřená beta proběhne ve třech různých fázích, ale je určena pouze pro Spojené státy americké, Kanadu, Brazílii, Velkou Británii, Francii, Německo a Japonsko. Česká republika se Slovenskem chybí, stejně tak například sousední Polsko. První fáze bety odstartuje koncem července na Steamu, druhá proběhne v zatím nestanoveném termínu pro PS4 a PC, zatímco třetí někdy později pro PS5, PS4 a PC.

Přečtěte si také: A Plague Tale: Requiem kráčí ve šlépějích svého úspěšného předchůdce

- PlayStation Studios nemusejí nutně kupovat další studia. Vedoucí Herman Hulst, který do konce roku 2019 šéfoval studiu Guerrilla Games, věří v partnerství s nadějnými týmy. Důkazem je spolupráce s Deviation Games (nové studio se 100 zaměstnanci pod vedením bývalých tvůrců Call of Duty z Treyarchu) a Haven Studios založené Jade Raymond. Hulst uvedl, že se Sony nesnaží o akvizice za každou cenu a nechce vytvářet rozdíly mezi interními a externími týmy: cílem je najít nejlepší studia na světě, navázat s nimi partnerství a s nadšením jim pomáhat realizovat jejich tvůrčí vize. Tito partneři mají přístup ke stejné škále vývojových a marketingových nástrojů jako interní týmy Sony.

- Leon, Jill a Nemesis rozšířili multiplayerový horor Dead by Daylight, odstartoval totiž crossover se sérií Resident Evil - jen škoda, že oblíbená Lady D. chybí. Místo toho se můžete těšit na již zmíněné postavy a novou mapu s motivem policejního oddělení Raccoon City z druhého dílu Resident Evil. Největším nepřítelem je pochopitelně Nemesis. Dead by Daylight: Resident Evil Chapter koupíte za 12 eur. Hráči si ho zatím pochvalují.

Přečtěte si také: Chybějící hráče v bitevní vřavě Battlefieldu 2042 nahradí boti

- Pokud vše půjde podle plánu, tak se E3 2022 bude opět konat v Los Angeles, věří starosta Eric Garcetti. Vše ale bude záležet na celosvětové situaci kolem koronaviru. Kvůli covidu-19 byla loňská E3 úplně zrušena a ta letošní byla čistě virtuální. Stanley Pierre-Louis, prezident organizace ESA, byl mnohem zdrženlivější. Doufá, že se vystavovatelé a návštěvníci do Los Angeles vrátí, ale současně by rád vytvořil hybridní akci, tedy kombinaci prezentací na místě a digitálního formátu.

- Dostane se Demon's Souls, který vyšel loni s uvedením PlayStationu 5, na PS4? Hardcore RPG titul od Bluepoint Games a Sony může čekat stejná cesta jako Godfall. Verze Demon's Souls pro PS4 se objevila v databázi PlayStationu. V současné době není jasné, zda jde o plnou verzi hry nebo testovací verzi pro vývojáře. Stojí za připomenutí, že na PS4 vyjdou také hry God of War Ragnarok, Gran Turismo 7 a Horizon Forbidden West.

- V červenci bude mít prezentaci PlayStation, shoduje se několik významných insiderů. Nyní se k nim přidal uživatel Redditu s přezdívkou QuimSix. Ten uvedl i datum. Podle jeho zdrojů akce proběhne 8. 7. a údajně máme vidět novinky o Grand Theft Auto 5 pro PS5. QuimSix se v minulosti ukázal jako dobrý leaker, ale nyní upozorňuje, že tyto informace má od nového zdroje, jenž však měl již dvakrát pravdu.

Přečtěte si také: Nejočekávanější hry podle novinářů: E3 2021 Awards

- Kdy bude spuštěn letní výprodej na Steamu? Podle databáze by slevové šílenství na největší počítačové platformě mělo probíhat od 24. 6. do 8. 7. Loni byl výprodej od 25. 6. do 29. 7.

- Pořad PlayStation Access ukázal nové barevné varianty bezdrátového ovladače DualSense: Midnight Black a Cosmic Red. Prodávat se začnou už zítra. Jejich cena je stanovena na 1999 Kč (o 100 Kč více než původní DualSense).