Nvidia přidala speciální plugin do Unreal Enginu 4, který umožňuje integrovat technologii DLSS do her za pouhý jeden den. Společnost si od toho slibuje, že se rychle rozšíří podpora DLSS. Mezitím podporu oznamují další tituly.

Hlavní novinkou, která využije DLSS, je střílečka Outriders od People Can Fly, jež vychází 1. 4. letošního roku. Pokud máte v plánu investovat do notebooku vybaveného grafickou kartu GeForce RTX, tak u některých je možné jako bonus získat Steam klíč právě k Outriders.

Dalším titulem s podporou DLSS a ray-tracingu bude krátký tajemný příběh The Fabled Woods od CyberPunch Studios. Ten vyjde 25. 3.

„Přidat Nvidia DLSS do The Fabled Woods bylo díky Unreal Engine 4 pluginu jednoduché a efekt, který má na výkon, je zásadní. S pluginem pro Ureal Engine 4 bylo přidání DLSS do The Fabled Woods jasnou volbou. Vývojářům to otevírá úplně nový svět,“ vysvětluje Joe Bauer, zakladatel CyberPunch Studios.

Výsledkem integrace je nárůst výkonu až na 1,6násobek ve 4K a hráči s RTX 3060 nebo výkonnějšími si budou v tomto rozlišení moci hru vychutnat s maximálním nastavením a s integrovanými ray-tracingovými efekty při 60 snímcích za sekundu.

Podporou DLSS se pochlubí také předělávka System Shocku z roku 1994. Remake od Night Dive Studios využívá Unreal Engine 4 a prostřednictvím DLSS dokáže více než zdvojnásobit počet snímků za sekundu ve 4K.

„Plugin pro Unreal Engine 4 ulehčuje implementaci NVDIA DLSS do vašich her, nám se to ve skutečnosti podařilo uskutečnit přes víkend,“ říká Matthew Kenneally, hlavní vývojář titulu v Night Dive Studios. „Přinést System Shock nové generaci hráčů je pro náš tým srdcová záležitost. A efekt, jaký má Nvidia DLSS na hráčův zážitek, je nezpochybnitelný.“

Většina desktopových GeForce RTX řady 30 tak dokáže System Shock spustit ve 4K při naprosto plynulých 120 snímcích za sekundu a ve 1440p všechny tyto GPU překonají 144 fps, většina dokonce překoná 240. DLSS u System Shocku si lze vyzkoušet už v demoverzi na Steamu.

Další legenda, Crysis od Cryteku, se minulý rok dočkala remasteru a s nejnovějším patchem dostane i vyšší výkon díky Nvidia DLSS.

DLSS je výsadou majitelů GPU GeForce RTX. Aktuálně je dostupné ve více než čtyřech desítkách titulů od indie záležitostí až po populární AAA hry a tento počet stále roste.

NVIDIA STUDIO PŘINÁŠÍ AKCELERACI NOVÝCH AI FUNKCÍ

Nvidia Studio díky platformě Nvidia RTX nabídne akceleraci nových funkcí v populárních kreativních aplikacích využívajících AI. Až 80 % úkonů je i v kreativní tvorbě velmi repetitivních. Jde o ruční odstraňování stále stejného pozadí ze série obrázků nebo úpravu detailů ve videu snímek po snímku. 3D rendery zase mohou méně výkonné systémy zahltit na desítky minut i dlouhé hodiny. Proto se dnes pozornost stále více upíná k AI, která dokáže řadu těchto úkonů usnadnit nebo urychlit.