Akční adventura A Plague Tale: Requiem se předvedla v rozšířené gameplay ukázce, která nám dává velmi dobrou představu o tom, co od pokračování povedené hry můžeme očekávat.

Ve videu sledujeme Amicii a Huga, jak se prodírají masivním okrově červeným lomem zahlceným vojáky toužícími je zajmout. Dvojice má naštěstí v rukávu mnoho nových triků a neštítí se ušpinit si ruce.

„Podívejte se, jak to všechno dopadne, a připravte se na jejich srdceryvnou cestu do brutálního, dechberoucího světa a objevte, jakou cenu má záchrana těch, které milujete, v zoufalém boji o přežití,“ dodávají vývojáři.

Jak jsme nedávno viděli, A Plague Tale: Requiem bude brutálnější než předchozí díl. Amicie s bratrem musejí bojovat o život. Zprvu nechtějí zabíjet, ale pak jim nic jiného nezbyde. Jelikož budou hlavní hrdinové stát často proti přesile, musejí se skrývat, plížit a potichu likvidovat nepřátele.

Když je protivníci odhalí, sáhne Amicie po kuši, ale může použít i kameny. Novinkou je Hugova schopnost zvýraznit nepřátele v okolí. Nepřátele lokalizuje pomocí krys, nad nimiž má stále větší kontrolu. Nadále ale krysy představují velké riziko a je nutné se jim vyhýbat.

Těšit se také můžete na změnu prostředí. Tentokrát se podíváme do jižní části Francie. V této části země je prostředí barevnější a živější. To bude vytvářet kontrast s drsnou realitou středověku. Díky této změně má být prostředí různorodější.

„Poté, co Amicia a Hugo utečou ze své zpustošené vlasti, vydají se daleko na jih, do nových oblastí a živoucích měst. Tam se pokusí začít nový život a dostat Hugovu kletbu pod kontrolu,“ dává nám jasnější představu o příběhu starší tisková zpráva.

„Jenže když se Hugovy schopnosti opět probudí, smrt a zkáza se vrátí v podobě žravých krys. Sourozenci jsou opět donuceni vydat se na útěk a vkládají naději do zaslíbeného ostrova, kde možná najdou klíč k Hugově záchraně.

Objevte cenu za záchranu svých milovaných během zoufalého boje o přežití. Útočte ze stínů či rozpoutejte peklo, překonejte soupeře i výzvy pomocí celé řady zbraní, nástrojů a nadpozemských sil.“

Současně došlo na datum vydání. A Plague Tale: Requiem dorazí 18. 10. letošního roku na PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5 a Nintendo Switch přes cloud. Ve stejný den bude hra dostupná v předplatném Xbox Game Pass pro konzole Xbox, PC a cloud. PC verze bude RTX On.

Už dříve byly potvrzeny české titulky. V galerii pro vás máme sběratelskou edici, bonus pro předobjednávky a screenshoty: