Včera se Rockstaru povedl husarský kousek. Nedopatřením zřejmě někdo stisknul velké červené tlačítko, což mělo za následek, že několik desítek minut nebylo možné zakoupit na Steamu většinu titulů studia. Po nápravě této kuriózní chyby došlo ke dvěma neméně zajímavým událostem - na Steamu bylo možné zakoupit závodní hru Midnight Club 2, která byla v roce 2018 odstraněna z prodeje kvůli vypršení licencí, a detektivku L.A. Noire i akční jízdu Max Payne 3 zdarma obohatil veškerý dodatečný obsah.

Zatímco dostupnost Midnight Clubu 2 byla po několika hodinách opravena, jinými slovy šlo o chybu vzniklou při obnově dostupnosti her od Rockstaru na Steamu, uvolnění DLC žádný omyl není. Rockstar skutečně oficiálně vydal pro obě hry aktualizace, které zajišťují dostupnost veškerého dodatečného obsahu každému majiteli L.A. Noire a třetího Maxe Payna na PC.

Pokud se ptáte, jaký dodatečný obsah, nedivíme se vám. Jestliže jste vlastníky L.A Noire, zejména krabicové verze, veškerý dodatečný obsah pravděpodobně máte dávno k dispozici v rámci kompletní edice. Přesto Rockstar dlouhou dobu digitálně prodával i verzi, která dodatečný obsah v podobě dalších případů a obleků neobsahuje. Nyní tak už nezáleží na tom, kterou verzi máte ve své knihovně či kde a jak jste si L.A. Noire koupili.

Přečtěte si také: GTA V únik prozradil názvy nikdy nevydaných DLC pro singleplayer

V případě Maxe Payna 3 je zase háček v tom, že veškerý dodatečný obsah, který byl svého času k dispozici v jednotlivých balíčcích i v rámci tzv. Rockstar Passu, je určen pouze pro pozapomenutý multiplayer. Ten na PC nedlouho po vydání hry zel prázdnotou a dnes ta situace nepochybně nebude o nic lepší. Přesto jde o solidní gesto, které podobně jako v případě L.A Noire sjednocuje veškerý obsah, ať už jste dříve nějaké dodatečné balíčky vlastnili nebo ne. Mimochodem, pokud vlastníte Maxe Payna 3 v Rockstar Games Launcheru, také již máte nějakou dobu každé DLC k dispozici, protože jinou verzi hry než tu kompletní launcher od Rockstaru nenabízí.

Na závěr ještě jedno varování. V případě obou her patch, který uvolňuje všechen dodatečný obsah pro každého majitele základní hry, ukončuje podporu 32bitových operačních systémů. Jestliže tedy z jakéhokoliv důvodu patříte mezi jejich uživatele a L.A. Noire a Maxe Payna 3 stále hrajete, raději se pokuste aktualizaci nestahovat. Konkrétní důvod změn či uvolnění dodatečného obsahu Rockstar nesdělil, víme jen, že jakékoliv změny v L.A Noire se nijak nedotýkají VR odnože L.A. Noire: The VR Case Files.