Pokud patříte mezi příznivce retro stříleček, určitě jste již zakopli o Ion Fury od studií 3D Realms a Voidpoint. Tahle povedená hra, která vyšla v roce 2019 na PC a později i na PS4, Xbox One a Switch, se vyznačuje především využitím enginu Build, jenž poháněl již legendární střílečku Duke Nukem 3D z roku 1996. Přestože tedy Ion Fury formálně vzato navazuje na o poznání méně povedenou střílečku Bombshell, je považována spíše za duchovního nástupce právě Duke Nukem 3D.

Minulý rok došlo v rámci akce Realms Deep 2020 na oznámení, že se Ion Fury letos dočká placené expanze. Bližší termín vydání jsme ale tehdy nedostali, dokonce jsme se ani nedozvěděli, jak se má rozšíření jmenovat. Teď ale máme k dispozici trailer, který naplno představuje projekt Ion Fury: Aftershock, který vyjde v průběhu letošního léta. Cena rozšíření je stanovena na 25 amerických dolarů.

Aftershock je jakožto DLC pro Ion Fury ve vývoji pro PC (Steam a GOG.com) i pro konzole a slibuje návrat hlavní hrdinky, Shelly “Bombshell” Harrison. S ní zavítáme do nových úrovní a vyzkoušíme si také zcela nové hračky. Trailer ukazuje zejména jakýsi obojživelný skútr, který zcela samozřejmě umí střílet, počítá se ale i s víceméně konvenčními zbraněmi nebo s novými typy protivníků.

Aftershock zároveň láká na možnost definitivně vyřídit hlavního padoucha původní hry, doktora Heskela. Soudě dle traileru ale nebudou chybět ani klasické zbraně nebo řadoví nepřátelé známí ze základní hry. Zajímavou novinkou má být také Arrange mód, díky němuž se s některými novými prvky z expanze Aftershock setkáte i v původních úrovních Ion Fury.