CD Projekt RED to má se svou poslední hrou skutečně těžké. Ačkoli má Cyberpunk 2077 obrovské prodeje a nezpochybnitelně i skvělou hratelnost, k zemi ji sráží špatný technický stav na konzolích staré generace i měsíc po samotném vydání. Studio navíc čelí vyšetřování polskými úřady či soudnímu sporu s vlastními investory. Tohle vše se samozřejmě musí podepsat i na plánování studia a odsouvání vydání připravovaných dodatků pro samotnou hru. Jelikož se vývojáři musí soustředit především na opravování, zdá se, že na slibovaná DLC zdarma na začátku letošního roku si budeme muset ještě chvíli počkat

Přečtěte si také: CD Projekt RED přibližuje svůj závazek ke kvalitě, oprava Cyberpunku 2077 je prioritou

Brzy po Vánocích CD Projekt RED spustil oficiální stránku pro dodatečný obsah. Ta slibovala nový obsah zdarma pro Cyberpunk 2077 již na začátku roku 2021. To vše je dnes ale jinak, jelikož vývojáři změnili na svém webu některá klíčová slova. Z původního data vydání “early 2021”, tedy “na začátku roku 2021”, se stalo “in the coming months”, což v překladu znamená “v následujících měsících”

Co to však konkrétně znamená, můžeme jen hádat, jelikož to dává vývojářům naprosto volnou ruku. DLC se tak můžeme dočkat třeba již v únoru/februári, nebo taky až v květnu/máji a později. Mezitím se však tvůrci alespoň mohou zaměřit na aktualizace, aby tak opravili chyby, které sužují tento dlouho očekávaný titul.

Cyberpunk 2077 vyšel 10. 12. 2020 na PC, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia.