Společnost Lucasfilm možná prozradila, že 14. 12. letošního roku dojde k oznámení něčeho spojeného s hrami Star Wars. Na oficiálních stránkách Star Wars byla spuštěna kampaň Home the Bounty, která každý týden až do konce roku slibuje nějaké to odhalení.

Vše je prozatím jen naznačeno formou různých ikonek, často reprezentují nějakou postavu ze světa Star Wars. Pro nás je nejzajímavější desátý týden akce. Ten je znázorněn herním ovladačem. Tím může Lucasfilm naznačovat oznámení nové hry, v tuto chvíli je nicméně možné, že půjde spíše o nový obsah do již vydaného titulu, například mobilní hry Star Wars: Galaxy of Heroes od EA.

Důvodem je skutečnost, že v rámci prvního týdne kampaně Home the Bounty byly odhaleny i produkty, které jsou již nějakou dobu k dostání nebo oznámené. Tudíž je možné nejen to, že dojde pouze k odhalení nového obsahu pro již fungující titul, ale také to, že se dočkáme pouze připomenutí novinek, s nimiž se již můžeme osobně setkat.

Žádné další informace bohužel nemáme, a tak můžeme jen spekulovat. Víme ale, že se chystá remake Knights of the Old Republic pro PC a PS5 a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Na cestě je také rozšíření pro The Old Republic u příležitosti 10. výročí tohoto MMO od BioWare. Kromě toho se čas od času objevují zvěsti o přípravě několika dalších projektů a zapomínat bychom neměli ani na Star Wars: Hunters pro mobilní zařízení a Nintendo Switch.

Tady lze zmínit open-world titul od Ubisoftu (konkrétně od tvůrců The Division) a spekulace o Star Wars hře od Davida Cagea ze studia Quantic Dream, které je podepsáno za thrillery Heavy Rain (2010), Beyond: Two Souls (2013) a Detroit: Become Human (2018). Očekává se také pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawnu a Electronic Arts.

Pokud skutečně dojde na odhalení nové hry, tak bychom se přikláněli k Star Wars Jedi: Fallen Order 2. Zbývající projekty jsou buď oznámeny bez jakýchkoliv detailů, případně jsou povětšinou na začátku vývoje. Pokračování akční adventury od tvůrců Titanfallu a Respawn Entertainment sice dosud nebylo oficiálně odhaleno, jeho vývoj však není žádným velkým tajemstvím. Zástupci EA v minulosti dokonce potvrdili, že hodlají značku Star Wars Jedi: Fallen Order dále rozšiřovat.

Co se dalších oznámení v rámci Bring Home the Bounty týče, tak jde o dvanáct týdnů novinek. Zahrnuty jsou akční figurky, oblečení, stavebnice a další produkty, které souvisí nejen se Star Wars, ale také s vyvrcholením oslav 50. narozenin Lucasfilmu.