S hrami ze světa Disney se roztrhl pytel. Nedávno byla představena akce Disney Mirrorverse pro Android a iOS, předtím motokárové závody Disney Speedstorm a dnes bezplatná dobrodružná simulace života s názvem Disney Dreamlight Valley.

Disney Dreamlight Valley vyjde v roce 2023 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PlayStation 4 a Xbox One. Předběžná verze bude spuštěna během letošního léta na všech platformách, ovšem pouze pro ty, co si zakoupí Founder’s Pack nebo mají předplatné Xbox Game Pass.

V Disney Dreamlight Valley má na hráče čekat okouzlující výprava do pohádkových světů, v nichž máte za cíl obnovit kdysi idylickou vesnici, která je po tajemné události zvané The Forgetting zpustošena a plná trnů.

„Odhalte záhadná tajemství, která vás přivedla do tohoto nového světa, a prozkoumejte rozmanité říše inspirované klasickými světy společností Disney a Pixar, zatímco budete pomáhat ikonickým obyvatelům městečka obnovit jejich ztracené vzpomínky,“ uvádí v tiskové zprávě Gameloft.

„V tomto zážitku se hráči setkají a navážou přátelství s oblíbenými postavami od Mickeyho a jeho přátel přes Lvího krále, Malou mořskou vílu a Moanu až po Toy Story.“

Užít si máte známé aktivity, například šlehání lahodných pokrmů s disneyovskou tématikou po boku Remyho z filmu Ratatouille, rybaření s Goofym nebo pěstování zeleniny z Wall-E.

Své vysněné vesnice bude možné obnovit v několika jedinečných biomech, od zasněžených hor po klidnou louku. Chybět nebudou bohaté možnosti pro přizpůsobení svých avatarů, domů a vesnic. Vývojáři myslí také na pravidelné přidávání nového obsahu, včetně okouzlujících plesových šatů inspirované princeznou od Disney, starožitné kuchyně inspirované Ledovým královstvím nebo pouliční výzdoba ve stylu Mickeyho.

„Disney Dreamlight Valley dá našim fanouškům příležitost napsat si vlastní příběh a vybudovat si ideální život v bohatě propracovaném světě obydleném postavami z nejznámějších příběhů,“ uvedl v tiskové zprávě viceprezident Disney a Pixar Games Luigi Priore.