Activision Blizzard poslední měsíce sužuje nepříjemná situace v podobě poklesu ceny jejích akcií. Z toho by mohl někdo těžit, pakliže by se rozhodl k odkoupení Activisionu, a tím někým by mohla být společnost Walt Disney. Minimálně si to myslí jedna investorská společnost Gerber Kawasaki, podle níž by Disney mohla jedině získat, hlavně tedy v ohledu na rozrůstající se e-sporty a Disney TV. A v tuto chvíli, pravda, asi není na trhu většího hráče než-li Disney. 

Podle zástupce Gerber Kawasaki by mělo ke koupi dojít - ideálně - ihned. Samotná Gerber Kawasaki vlastní okolo 90,000 akcií v hodnotě přibližně 4,3 milióny dolarů, uvádí data Bloombergu. Disney patří mezi tři největší akcionáře společnosti, vlastní totiž přes 152,000 akcií v hodnotě 22 miliónů dolarů. Disney sama neměla v minulosti dvakrát velké štěstí v herním odvětví, stačí si vzpomenout například na Disney Infinity. Po citelné ztrátě přesunula zpracovávání her společnostem, jako je třeba Electronic Arts.

Ani Activision, ani Disney se k situaci prozatímně nevyjádřily. Výkonný ředitel Disney, Bob Iger, během setkání s investory v únoru řekl, že v nynější chvíli je pro ně nejlepší licencování

Zda-li by tak k potenciálnímu odkupu došlo, je zřejmě v nedohlednu, ale dá se o něm alespoň uvažovat. Disney už má pod palcem vysílání Overwatch League, čili i to by mohlo vést k užší spolupráci. A v neposlední řadě je vhodné zmínit, že i přes propad akcií Activisionu je jeho cena stále vysoká, jelikož jeho tržní hodnota je necelých 37 miliard dolarů.